Annons

Svar direkt: Samarbete nödvändigt för att kunna dela kostnader

Om Ulricehamns Tidning inte hade varit en del av Gota Media och Bonnier hade en prenumeration varit ännu dyrare och produkten sämre, svarar chefredaktör Henrik Erickson.
Svar direkt • Publicerad 29 februari 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla medier ingår i dag i en koncern för att dela kostnader för tryck, distribution, digital utveckling och annat, skriver chefredaktör Henrik Erickson i sitt svar.
Alla medier ingår i dag i en koncern för att dela kostnader för tryck, distribution, digital utveckling och annat, skriver chefredaktör Henrik Erickson i sitt svar.Foto: Helena Landstedt/TT

Per, tack för din insändare och tydliga synpunkter på Ulricehamns Tidning.

Samma bild som jag hade som tillträdande chefredaktör har jag i dag. UT kan bara vara bäst på nyheter härifrån – och det är vi. Jag menar att Ulricehamn vore en fattigare plats med sämre fungerande demokrati om inte lokaltidningen fanns. UT har sex journalister och en fotograf och alla jobbar med lokala nyheter och berättelser från Ulricehamn med närområde. Här finns ingen fokusändring.

Annons

Samarbetet med ”de stora drakarna” är nödvändig. Alla medier ingår idag i en koncern för att dela kostnader för tryck, distribution, digital utveckling och annat. Hade UT inte varit en del av Gota Media, och nu Bonnier, så hade prenumerationen varit ännu dyrare och produkten som helhet sämre.

”UT behöver ha en affär som går runt för att kunna fortsätta producera och investera i lokal journalistik.”

Vårens erbjudande för UT:s prenumeranter att utan kostnad haka på DN och Expressen Premium är just ett erbjudande. Inför det här insändarsvaret tittade jag på priserna för landets tredagarstidningar. UT ligger, även efter årets prishöjning, lågt jämfört med övriga Tidningssverige. Norra Halland och Säffle Tidning finns någon tia under UT:s pris, många andra är 100 kronor dyrare per månad.

UT delar inte ut vinst till en ägare. UT behöver dock ha en affär som går runt för att kunna fortsätta producera och investera i lokal journalistik. Så länge tryck och utdelning av papperstidning finns med i kalkylen så är återkommande prishöjningar tyvärr oundvikligt.

Henrik Erickson

Chefredaktör Ulricehamns Tidning

Annons
Annons
Annons
Annons