Annons

Svar direkt: Det bästa är att det är elevernas skolavslutning

Vi har ansvar för helheten och behöver väga in många faktorer, svarar skolledningen på Ulrikaskolan.
Publicerad 13 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi har kommit fram till att det bästa är att det är elevernas skolavslutning” skriver Ulrikaskolans ledning i sitt svar.
”Vi har kommit fram till att det bästa är att det är elevernas skolavslutning” skriver Ulrikaskolans ledning i sitt svar.Foto: Hasse Holmberg

Vi tackar för synpunkterna. Ja, många har fina minnen av sina skolavslutningar tillsammans med sina föräldrar. Men vi har ansvar för helheten och behöver väga in många faktorer.

Efter dialog med personalen och brukarrådet har vi tillsammans kommit fram till att det bästa är att det är elevernas skolavslutning. Då är det viktigt att vi gör det så bra som möjligt för eleverna. I det här fallet blir det tre sittningar i kyrkan utan vårdnadshavare. Men elever i årskurs sex och elever som uppträder kan ha två vuxna med sig.

”Efter dialog med personalen och brukarrådet har vi tillsammans kommit fram till att det bästa är att det är elevernas skolavslutning.”
Annons

Vi informerade om tiderna för brukarrådets möten i början av läsåret och om vilka som är representanter för varje årskurs. Kontakta gärna era representanter när som helst så att de kan ta med sig tankar eller frågor till mötena.

Vi hoppas att alla får en fin skolavslutning var den än är. Det är både personal och elever väl värda. Vi hoppas också att vi tillsammans kan utveckla vårt samarbete mellan skola och vårdnadshavare genom till exempel brukarrådet.

Annika Källman, rektor på Ulrikaskolan

Helena Bergquist, biträdande rektor Ulrikaskolan

Annons
Annons
Annons
Annons