GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stan får ännu bredare cykelväg - Rånnaväg får ingenting alls

Ulricehamnarna får en ännu bredare cykelväg, samtidigt som boende i Rånnaväg länge önskat sig en säker gång- och cykelväg ner till Rånnavägssjön, skriver signaturen Kjell Berg.
insändare • Publicerad 20 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gång- och cykelvägen längs Bogesundsgatan i centrala Ulricehamn ska byggas ut och breddas. Det är inte konstigt att vi utanför storstan blir förbannade, skriver signaturen Kjell Berg från Rånnaväg.
Gång- och cykelvägen längs Bogesundsgatan i centrala Ulricehamn ska byggas ut och breddas. Det är inte konstigt att vi utanför storstan blir förbannade, skriver signaturen Kjell Berg från Rånnaväg.Foto: Christer Seldevall

Återigen får man läsa i UT att kommunen skall bygga ut, tillgänglighetsanpassa och bredda befintlig gångväg för totalt 17,6 miljoner kronor. (Säg 20 miljoner kronor istället för kommunens beräkningar har väl aldrig stämt tidigare).

”Är ulricehamnarna så stora så de behöver en extra meter på den redan två meter breda gångvägen så kanske det är annat som behövs för ”stabora” än en bredare gångväg.”

Är det konstigt att vi utanför ”storstan”, i mitt fall Rånnaväg där jag bor, blir förbannade när vi under tiotals år bett om en gång/cykelväg ner till Rånnavägssjön på grund av den farliga trafiken där oskyddade barn och vuxna skall ta sig fram och tillbaks med rädslan för att bli påkörd. Dit har kommunen sagt att det inte finns pengar och att kostnaden skulle bli alldeles för dyr då kommunen måste fråga markägare och samarbeta med Vägverket. Gör det då istället! Är ulricehamnarna så stora så de behöver en extra meter på den redan två meter breda gångvägen så kanske det är annat som behövs för ”stabora” än en bredare gångväg. Det finns mycket annat kommunen borde lägga medel på (vård/omsorg ) men det är väl inte samma kassa så det är väl kört.

Kjell Berg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.