Annons

Sluta att klaga på skolmaten

Sluta att klaga på maten och var tacksamma över att eleverna i skolan får gratis skolmat, skriver signaturen ”Mätt och glad elev”.
Insändare • Publicerad 15 december 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är mycket nöjd med maten som serveras i skolan.
Insändarskribenten är mycket nöjd med maten som serveras i skolan.Foto: Mats Holmertz

Vi ska vara väldigt glada över att vi har gratis skolmat. I andra länder så måste man ha med sig egen mat eller betala för skolmaten. Då måste de som inte har så mycket pengar betala för maten eller inte äta alls. Skolmaten påverkar elevernas skolgång. Utan mat kan inte eleverna fokusera och skolgången försämras.

I min skola serveras det näringsrik kost varje dag. Det finns alltid olika rätter att välja emellan. De serverar också ett fint salladsbord till maten så man får alltid grönsaker till maten. Man får alltid välja mellan mjölk, vatten och bubbelvatten att dricka till maten. Skolan serverar också hembakat bröd och knäckebröd till maten.

”I min skola serveras det näringsrik kost varje dag. Det finns alltid olika rätter att välja emellan.”
Annons

Jag äter skolmaten varje dag. Det gör många av de andra eleverna också. För oss är det viktigt att vi äter, för att då får vi energi. Nu vill jag uppmana er som klagar på skolmaten att sluta klaga och vara tacksamma över att vi får skolmat.

Mätt och glad elev

Annons
Annons
Annons
Annons