Annons

Skyll inte migrationspolitiken på Sverigedemokraterna

Svar till Marie-Noëlle Carlsson Ferrier, UT 27/4.
Replik • Publicerad 4 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regeringen måste ta sitt ansvar för den situationen de har försatt kommunerna i och i den regeringen ingår tyvärr inte SD, skriver Pascal Andrén.Foto: Marcus Ericsson/TT

Den situation som vi befinner oss i just nu, med alla familjer som flyttas mellan boenden, är både tragisk och hjärtskärande och man tänker speciellt på alla de barn som nu drabbas. Att vi i Sverige i dag ska behöva se detta är helt klart fruktansvärt.

Carlsson Ferrier refererar till bruna vindar, 1930-talets Tyskland och fascistiska åsikter och nämner i detta andetag att hon tänker på när Ny Demokrati bildades på 1990-talet och även på SD i modern politik. Detta får ju en läsare att sammankoppla de tragiska händelserna vi nu kan se i samhället med dessa partier.

Annons

Jag har visserligen tagit avstånd från SD för cirka fem år sedan, men jag vill ändå försvara det som försvaras bör då jag fortfarande har möjligheten att kunna tänka rationellt och klart, oavsett vilka partier det handlar om.

När menar Marie-Noëlle Carlsson Ferrier att SD har haft inflytande över migrationspolitiken? När lyssnade riksdagen senast till några migrationspolitiska förslag som SD har haft? Detta har aldrig hänt. Däremot har regeringen varit väldigt tydlig och stolt med att kunna hålla SD utanför inflytande i politiken, speciellt migrationspolitiken.

”Det duger helt enkelt inte att skylla på SD, bruna vindar och fascism när vi står med resultatet i handen.”

Den stora vågen av flyktingar började komma till Sverige redan 2009 då M och MP ingick ett migrationspolitiskt samarbete. Nu på senare tid så är det S, MP och C som är de drivande partierna för migration och de beslut som fattas, naturligtvis med stöd från andra partier. Detta har man gjort under en period där Boverket har rapporterat om en bostadsbrist i landet på cirka 250 000 bostäder. Ulricehamn var självklart drabbat av detta också.

På grund av detta var vi tvungna att upprätta tillfälliga bostäder åt flyktingar på speciella HVB-hem. Vi ordnade tillfälliga bostäder i övergivna skolor, gymnastiksalar, idrottsanläggningar och andra tomma lokaler för att kunna hitta ett hem åt de flyktingar vi tog emot, alla dessa hem var tillfälliga och aldrig menade som ett permanent boende. Det var så situationen såg ut, det var så vi var tvungna att hantera det.

I dag står vi i efterdyningarna av den politik vi röstade för under dessa år. Dessa partiers beslut har satt sitt avtryck på samhället och resultatet kan vi nu se. Det spelar ingen roll hur tragisk situationen än må vara, men det duger helt enkelt inte att skylla på SD, bruna vindar och fascism när vi står med resultatet i handen. Det duger inte att skylla på andra längre. Regeringen måste ta sitt ansvar för den situationen de har försatt kommunerna i och i den regeringen ingår tyvärr inte SD.

Jag tycker att denna situation är lika tragisk som du och det är hemskt att behöva se och läsa om detta, men att försöka insinuera att felet ligger hos de partier du nämner i din artikel är helt enkelt inte okej.

Vi vuxna lär våra barn att man skall vara ansvarig för sina egna handlingar och att inte skylla ifrån sig. Borde då inte det rimliga i denna situation vara att de partier som medvetet har försatt oss i denna situation är de som ska avkrävas ansvar och att invånare som har gett dessa partier mandat genom sina röster i valet, inte skyller ifrån sig?

Jag misstänker starkt att Marie-Noëlle Carlsson Ferrier har röstat på ett av just de partier som medvetet har försatt oss i den situationen vi ser i dag. Är det då lämpligt att agera moralprofet, sätta sig på höga hästar och tala om bruna vindar och fascism när man själv aktivt har varit med och bidragit till att situationen ser ut som den gör?

Pascal Andrén

Annons
Annons
Annons
Annons