Annons

Skolavslutning i klassrummet utan föräldrar och syskon för vår åttaåring

I veckan fick familjen veta att åttaåringens första skolavslutning efter pandemin blir i klassrummet utan föräldrarnas och familjens närvaro. Hur rättfärdigar skolledningen detta? undrar familjen i sin insändare.
insändare • Publicerad 28 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Familjen har fått information om att åttaåringens skolavslutning vid Bogesundsskolan blir i klassrummet utan närvaro av familj och släkt.
Familjen har fått information om att åttaåringens skolavslutning vid Bogesundsskolan blir i klassrummet utan närvaro av familj och släkt.Foto: Pernilla Rudenwall

Vårt äldsta barn började förskoleklass höstterminen 2020 då pandemin härjade. Vi var då stolta föräldrar som första skoldagen tvingades vinka hejdå utanför skolan och har, med undantag för ett föräldramöte, ej fått komma innanför dörrarna till densamma på två år.

Namn och ansikten på en del barn i klassen har vi ej lärt oss och kommunikation med klassens pedagog sker enbart via epost.

Annons

Opersonligt kan man tycka, men med pandemin som anledning är det såklart en bagatell. Den största förlusten är barnens som under dessa konstiga år i stor utsträckning fått avstå fritidsaktiviteter, kompislek och traditionsenliga firanden.

”Detta gör oss så otroligt ledsna och ledsnast är vår åttaåring som åter igen blir utan den skolavslutning hon föreställt sig. En önskan som egentligen bara bestod av att tillsammans med klasskamraterna få sjunga en sommarvisa framför beundrande föräldrar och syskon.”

I onsdags gick Bogesundsskolan ut med information om att klasserna förskoleklass till årskurs 2 avslutar skolåret i eget klassrum utan föräldrars närvaro. Detta gör oss så otroligt ledsna och ledsnast är vår åttaåring som åter igen blir utan den skolavslutning hon föreställt sig. En önskan som egentligen bara bestod av att tillsammans med klasskamraterna få sjunga en sommarvisa framför beundrande föräldrar och syskon.

Restriktionerna relaterade till pandemin är sedan länge slopade så hur rättfärdigar man detta? Har skolledningen blivit lite väl bekväm i att hålla barnens glädjeämnen på absolut miniminivå?

Digital skolavslutning nästa?

Annons
Annons
Annons
Annons