Annons

Skäll inte på oss som plockar upp skräpet

I Frittes insändare 22/4 stod det att vi som ska sköta renhållningen ska skämmas! Vem är det som ska skämmas, frågar sig Ulla-Lena Wistberg.
Insändare • Publicerad 25 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är oftast vi som bor i närområdet som inte orkar se skräpet varje dag som åker och städar, påpekar Ulla-Lena Wistberg.
Det är oftast vi som bor i närområdet som inte orkar se skräpet varje dag som åker och städar, påpekar Ulla-Lena Wistberg.Foto: Anders Robertsson

Jag är innerligt ledsen, arg och trött över all nedskräpning som sker överallt i vår kommun. Tro inte annat. Men jag är även ledsen och arg över de insändare som lägger skulden på dem som ska sköta renhållningen. Det är inte de/vi som skräpar ner.

I ett flertal insändare under året (och tidigare också) skrivs att vi sköter städningen dåligt och i Frittes insändare 22/4 stod det att vi som ska sköta renhållningen ska skämmas! Vem är det som ska skämmas? Vi som håller på att försöka hålla det rent eller de som slänger skiten där de står?

Annons

Jag och många andra är innerligt trötta på att städa utmed gamla Marbäcksvägen på vår fritid. Särskilt i tunnelkurvan. Tid som jag tänker skulle ha varit skönare att kunna ta en go fika i solen. Hur kul tror ni det är när man varit dit och städat, slängt skräpet i sin egen soptunna, (nu får man ju inte slänga brännbart på tippen längre…) för att dagen efter åka förbi och se att det ser värre ut än innan det städades undan i går. Och det fortsätter, dag efter dag. Ibland har skiten blåst i sjön.

”Små vägar i kommunen är dessutom oftast vägsamfälligheter och det är personer som bor utmed den som får ta smällen med renhållning.”

Under ett flertal år har det satts upp stora papperskorgar (dessutom en special för engångsgrillar) i tunnelkurvan. Fastsatta i muren. De har vandaliserats, ryckts bort och slängts i sjön. Och inte bara en gång.

Jag vet inte vad du som skriver insändarna tror (och de som slänger skräpet). Kanske att det kommer någon avlönad renhållningsarbetare som ska ta hand om skiten? Nej, det är oftast vi som bor i närområdet som inte orkar se skräpet varje dag som åker och städar. Små vägar i kommunen är dessutom oftast vägsamfälligheter och det är personer som bor utmed den som får ta smällen med renhållning. ”Städa själv eller köp tjänsten av någon annan”. Och du, inte ett enda ord i dina insändare om de som slänger skiten. Dåligt!

Och du Fritte, åk gärna till tunnelkurvan sena kvällar/nätter när det är fint väder och umgås med dem som skräpar ner så kanske du ändrar uppfattning om vem som ska skämmas. Ta gärna med dig en sopsäck.

Ulla-Lena Wistberg, boende utmed vägen och representant i vägsamfälligheten.

Annons
Annons
Annons
Annons