Annons

Ska tillfälligheter permanentas?

Kommer åtgärder som införs nu med hänvisning till dagsläget vara bestående? undrar Rune Jakobsson.
Insändare • Publicerad 24 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det talas om höjda hyror på grund av aktuella omständigheter i omvärlden. Kommer de att sänkas när läget normaliseras igen, undrar Rune Jakobsson.
Det talas om höjda hyror på grund av aktuella omständigheter i omvärlden. Kommer de att sänkas när läget normaliseras igen, undrar Rune Jakobsson.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu talas det om att vidta åtgärder eftersom dagsläget är som det är. Till exempel hyreshöjningar på 10 procent. Om vi kommer tillbaka till det som var före kriget, kommer då hyrorna att sänkas mycket? Ja, vi hör många liknande exempel i dag. Kommer kriget att pågå i all evighet? Behöver hyrorna höjas mer än normalt ska det väl vara tidsbestämt till exempel på ett år. Därefter ska de återgå till det som varit.

Ja, i mycket känns det som panikåtgärder precis som det som händer just nu är framtiden. Även om inte något någon gång har gått tillbaka hur det var i går, så bör vi väl besinna oss vid det vi har nu och inte tro att detta varar i evigheter.

”Kanske på tiden att vi får in lite mer sunt förnuft istället för egoismen i vårt samhälle.”
Annons

Visst kan man tycka synd om många nu framöver om inte rätt åtgärder vidtas. Hur mycket har pensionerna höjs sedan 1992? De har sänkts i kronor räknat, antagligen för att det gått dåligt för Sverige de senaste 30 åren. Och på toppen vill hyresvärdarna höja hyrorna trots att de haft många goda år. Kanske på tiden att vi får in lite mer sunt förnuft istället för egoismen i vårt samhälle.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons