GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD Ulricehamn: Ändra nattpassen för anställda inom vård och omsorg

Sverigedemokraterna fick inte gehör för sina tilläggsyrkanden kring arbetsvillkoren för vård- och omsorgspersonal på kommunfullmäktige. ”Kan det vara så enkelt som att för att ett bra förslag skall få gehör måste det komma från något annat håll än från Sverigedemokraterna?” skriver Jan-Henric Henningson, (SD) i sin insändare.
Insändare • Publicerad 1 december 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna i Ulricehamn vill ändra på nattpassens längd för personal inom vård och omsorg.
Sverigedemokraterna i Ulricehamn vill ändra på nattpassens längd för personal inom vård och omsorg.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Lite tankar och reflektioner efter kommunfullmäktige i torsdags.

Vi i Sverigedemokraterna Ulricehamn har i år valt att inte lämna in en egen budget utan istället lämna in tilläggsyrkanden om det som vi finner mycket viktigt i Ulricehamn. Det vi prioriterar före mycket annat är bland annat omsorg om vår personal inom vård och omsorg. Två av våra yrkanden handlar om just detta.

Yrkande 1:

Efter samtal med personal inom vård och omsorg framkommer bland annat att den förändring som gjordes där nattskiftet ändrades från tiotimmars skift till åtta timmars inte fallit i god jord hos de anställda. Det medför att personalen måste jobba ett extra skift för att få ihop sina timmar. Det medför också för dagpersonalen att de får förlängda arbetspass. Vi vill därför att den berörda personalen skall få tillbaka sina tiotimmars pass på natten.

Samtliga övriga partier röstade avslag på detta.

Yrkande 2:

Förr fick personalen medverka vid schemaläggningen men tyvärr inte nu längre eftersom den skall läggas centralt. Vi hävdar att personalen skall få medverka till denna schemaläggning. Att all personal som är involverad och känner sig delaktig både utför ett bättre arbete och dessutom får en större arbetsglädje torde inte vara någon nyhet för någon.

Med andra ord, vi vill ge personalen mer bestämmanderätt om sin egen arbetssituation.

Även detta röstade samtliga övriga partier avslag för.

”Vi vill därför att den berörda personalen skall få tillbaka sina tiotimmars pass på natten.”

Vart vill jag då komma med detta? Jo! När jag kommer till den punkt i livet att jag behöver hjälp av vård- eller omsorgspersonal vill jag gärna ha den hjälpen av personal som är positiv och trivs med sitt arbete. Alla ni som röstade avslag på detta, vill inte ni ha detsamma?

Kan det vara så enkelt som att för att ett bra förslag skall få gehör måste det komma från något annat håll än från Sverigedemokraterna? Finns det somliga som väntar på att förslaget skall komma från annat håll så det går att yrka bifall? Tyvärr tror jag det är så men hoppas innerligt att jag har fel.

Tills sist hoppas jag, oavsett partitillhörighet, att vi alla får bli gamla och att de som behöver kan få hjälp av glad och positiv omsorgspersonal.

Jan-Henric Henningson

Sverigedemokraterna Ulricehamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.