Annons

SD saknar trovärdighet

I ärlighetens namn så har SD ingen trovärdighet i frågor som rör kriminalitet, skriver Humanist.
Insändare • Publicerad 12 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fängsla och utvisa SD:s riksdagsgrupp, så har vi minskat den kriminella belastningen i Sveriges riksdag med 80 procent, skriver insändaren.
Fängsla och utvisa SD:s riksdagsgrupp, så har vi minskat den kriminella belastningen i Sveriges riksdag med 80 procent, skriver insändaren.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

”Fängsla och utvisa”, skriver SD i ett utskick till allmänheten som bekostats av oss skattebetalare. En lysande idé. Fängsla och utvisa SD:s riksdagsgrupp, så har vi minskat den kriminella belastningen i Sveriges riksdag med 80 procent.

En undersökning för en tid sedan visade att sju–åtta av SD:s riksdagsmän hade kriminell bakgrund. I flera fall handlade det om domar för misshandel. Alla de övriga partierna tillsammans hade två kriminellt belastade riksdagsmän tillsammans, varav en hade friats i domstol.

Annons

Lägg till detta de fall där nazister har valts in i lokala församlingar på SD:s kommunala listor. I flera fall handlar det om personer som varit dömda för hot och misshandel. I ärlighetens namn så har SD ingen trovärdighet i frågor som rör kriminalitet.

Humanist

Annons
Annons
Annons
Annons