Annons

SD-budgeten värnar småföretagens trygghet

En ökad otrygghet, brottslighet, kompetensbrist, regelkrångel och elbrist är några exempel på faktorer som i dag hotar vårt näringsliv, skriver Sverigedemokraternas talesperson i småföretagarfrågor, Alexander Christiansson.
debatt • Publicerad 18 december 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Småföretagare, som tillexempel elektriker och andra hantverkare, står för en stor del av skatteintäkterna och jobbtillfällena i Sverige, skriver Sverigedemokraternas talesperson i småföretagarfrågor, Alexander Christiansson.
Småföretagare, som tillexempel elektriker och andra hantverkare, står för en stor del av skatteintäkterna och jobbtillfällena i Sverige, skriver Sverigedemokraternas talesperson i småföretagarfrågor, Alexander Christiansson.Foto: 50080

Småföretagare utgör den största pelaren i vårt samhälle, i alla fall sett till skatteintäkter. Småföretagare är det moderna samhällets arbetare. Snickare, frisörer, butiker, elektriker, massörer och en lång rad andra branscher utgör den grupp som skapar de tjänster som vi dagligen använder oss av. I 189 av 290 kommuner står småföretagare för den största andelen av de kommunala skatteintäkterna. Intäkter som finansierar barnens skola, sjukas vård och äldres omsorg.

”Att inte prioritera småföretagens intressen är samma sak som att inte prioritera välfärden, de är beroende av varandra. Där har dagens ledande politiker gått vilse.”

Faktum är att småföretagare, med upp till 49 anställda, utgör 99 procent av alla företag i Sverige. Trots det är småföretagen en grupp som ofta nedprioriteras av ledande politiker, framför allt på vänsterkanten. Att inte prioritera småföretagens intressen är samma sak som att inte prioritera välfärden, de är beroende av varandra. Där har dagens ledande politiker gått vilse.

Annons

I Västra Götalands län står näringslivet för 50% av skatteintäkterna samtidigt som de små och medelstora företagen skapar 4 av 5 jobb. För att understryka min poäng ytterligare så skapar företagen i enbart Göteborgs kommun ungefär 66 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 73 880 undersköterskor och 14 000 förskoleklasser.

En ökad otrygghet, brottslighet, kompetensbrist, regelkrångel och elbrist är några exempel på faktorer som i dag hotar vårt näringsliv. När ett av fem företag överväger att lägga ner sin verksamhet på grund av brottslighet så måste ledande politiker ta problematiken på allvar. Så är inte fallet idag.

SD och det blågula blocket prioriterar företagens trygghet. I den budget som nu röstats igenom av riksdagen blir det extra tydligt då vi bland annat prioriterar fler övervakningskameror, högre polislöner samt fler poliser. Vi gör även en stor satsning på tull och kustbevakning, vilket företagen efterfrågat, för att stärka kontrollen på vad som förs in och ut ur Sverige.

Sverige behöver ett nytt ledarskap som uppmuntrar företagare och ser till företagens bästa. Utan Sveriges hårt arbetande småföretagare krackelerar välfärden.

Alexander Christiansson (SD), talesperson i småföretagarfrågor

Annons
Annons
Annons
Annons