Annons

Satsa på landsbygden för ökad folkmängd

Rune Jakobsson ser inte den stora befolkningsökning i Ulricehamn som det tidigare talades om.
Insändare • Publicerad 7 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förhoppningarna var stora när motorvägen stod klar. Rune Jakobsson ser inte den stora förändring i folkmängd som han hörde talas om då.
Förhoppningarna var stora när motorvägen stod klar. Rune Jakobsson ser inte den stora förändring i folkmängd som han hörde talas om då.Foto: Anton Hedberg

För fem år sedan kunde vi läsa här i UT att Ulricehamn skulle växa mycket. Ja, ett tag så ökade siffran varje vecka. Till slut skulle Ulricehamn växa med fem tusen personer på kort tid. Ja, motorvägen skulle väl vara starkt bidragande orsak.

Men så här fem år senare kan vi ju undra varför det inte blev så stor förändring i folkmängden. Och vad har man lärt sig av detta?

”Men så här fem år senare kan vi ju undra varför det inte blev så stor förändring i folkmängden. Och vad har man lärt sig av detta?”
Annons

Ser vi till omgivningen så börjar väl Borås falla ur intressesfären för många från Ulricehamn. Jönköping har väl länge varit dragande och nu växer väl Falköping också i intresse då utbudet där ökar i den delen som är närmast Ulricehamn. För Ulricehamn kan det ju lätt bli med Blidsberg och Trädet som det blev för Mullsjö och Habo, att de tycker att de har mer samhörighet med Falköping än med Ulricehamn. Hur mycket ökar då Ulricehamn i folkmängd? Kanske dags att Ulricehamn intresserar sig mer än vad de nu gör för landsbygden och mindre för centralorten om de vill växa i folkmängd och ha nöjda invånare.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons