Annons

"Sällan har vi läst något så ofattbart dumt och ologiskt"

Förstör inte vår stad ännu mer. Vi har en vacker sjö, vi har vacker natur och ganska bra luft fortfarande, påpekar insändaren.
Insändare • Publicerad 9 juni 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Självklart ska genomfartstrafiken flyttas och läggas utanför centrum snarast, anser skribenten.
Självklart ska genomfartstrafiken flyttas och läggas utanför centrum snarast, anser skribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Enligt en artikel i UT lördagen den 30 maj finns ett förslag till ombyggnad av norra infarten till Ulricehamn.

Vi får hoppas att det är ett skämt, för sällan har vi läst något så ofattbart dumt och ologiskt. En ombyggnad med mångmiljonkostnad vilken inte löser trafikproblemet, men skapar vantrivsel, stora miljöproblem och olycksrisker.

”Vi har rätt till en mänsklig miljö – inte ett livsfarligt trafikkaos.”
Annons

Den stora, tunga genomfartstrafiken måste bort från centrum – så snabbt som möjligt. De flesta kommuner har sett till att stora trafikleder läggs utanför tätorterna för trafikanter, boende och för säkerhet och miljö. Ofta läser vi om oro och risk för att stans centrum blir dött och utarmat. Nu vill man avsiktligt krossa centrum genom detta förslag. Vem vill köpa bostad och vem vill bo kvar mitt i ett trafikkaos? Trafikplanerare Johan Persson säger i UT: "Vi vill skapa attraktiv miljö"?

Det blir istället omöjligt att få en lugn, trivsam och hälsosam miljö. Kan man tänka sig något mera stressande, oattraktivt och riskfyllt och hälsovådligt än att tvingas gå eller cykla under den trafikleden?

Nej, förstör inte vår stad ännu mer! Vi har en vacker sjö, vi har vacker natur och ganska bra luft fortfarande. För ett antal år sedan var vår stad en kurort, känd för sin höga fina luft. Vi har rätt till en mänsklig miljö – inte ett livsfarligt trafikkaos.

Självklart ska genomfartstrafiken flyttas och läggas utanför centrum snarast. Det finns redan sådant bra förslag. Gör rätt!

Skattebetalare och miljö- och hälsovänner

Annons
Annons
Annons
Annons