GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Säg inte nej till miljövänlig el

Vi måste ta ansvar för att det fortsatt kommer att finnas en jord som nästkommande generationer kan bo på, skriver En människa.
Det behövs miljövänlig el, bland annat från vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här, påpekar insändaren.
Det behövs miljövänlig el, bland annat från vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här, påpekar insändaren.
Foto: JONAS EKSTROMER
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Människan är en av världens mest intelligenta varelser – så långt tror jag att de flesta håller med mig. Sedan finns det vitt skilda åsikter om det mesta. Men, vi måste ta ansvar för att det fortsatt kommer att finnas en jord som nästkommande generationer kan bo på.

Vi behöver ställa om till mera miljövänliga alternativ. Vi behöver byta till elbilar, el-drivna industrier med mera. För detta behövs miljövänlig el, bland annat från våra vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här.

"Vi måste lära oss att samarbeta och ge och ta om vi ska fortsätta att existera som människor på jorden."

Vi måste ta vårt ansvar och göra det möjligt att producera miljövänlig el. Vi måste även ta vårt ansvar så att det fortsatt finns en biologisk mångfald, annars kommer vårt ekologiska system att rasa samman. Då kan vi människor inte fortsätta att säga varg, nej – inte här!

Livet är inte rättvist – det har det aldrig varit. Alla har inte samma förutsättningar, alla kan inte var duktiga på allt, alla har inte lika mycket pengar, alla är inte friska – listan kan göras lång.

Det finns massor med andra områden där vi helt enkelt måste ta vårt mänskliga ansvar istället för att sätta oss personligen i första rummet. Vi måste lära oss att samarbeta och ge och ta om vi ska fortsätta att existera som människor på jorden. Så – ta ditt ansvar, människa!

En människa

Läs mer