Annons

Säg inte nej till miljövänlig el

Vi måste ta ansvar för att det fortsatt kommer att finnas en jord som nästkommande generationer kan bo på, skriver En människa.
Insändare • Publicerad 10 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det behövs miljövänlig el, bland annat från vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här, påpekar insändaren.
Det behövs miljövänlig el, bland annat från vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här, påpekar insändaren.Foto: JONAS EKSTROMER

Människan är en av världens mest intelligenta varelser – så långt tror jag att de flesta håller med mig. Sedan finns det vitt skilda åsikter om det mesta. Men, vi måste ta ansvar för att det fortsatt kommer att finnas en jord som nästkommande generationer kan bo på.

Vi behöver ställa om till mera miljövänliga alternativ. Vi behöver byta till elbilar, el-drivna industrier med mera. För detta behövs miljövänlig el, bland annat från våra vindkraftverk. Då kan vi människor inte fortsätta att alltid säga nej – inte här.

”Vi måste lära oss att samarbeta och ge och ta om vi ska fortsätta att existera som människor på jorden.”
Annons

Vi måste ta vårt ansvar och göra det möjligt att producera miljövänlig el. Vi måste även ta vårt ansvar så att det fortsatt finns en biologisk mångfald, annars kommer vårt ekologiska system att rasa samman. Då kan vi människor inte fortsätta att säga varg, nej – inte här!

Livet är inte rättvist – det har det aldrig varit. Alla har inte samma förutsättningar, alla kan inte var duktiga på allt, alla har inte lika mycket pengar, alla är inte friska – listan kan göras lång.

Det finns massor med andra områden där vi helt enkelt måste ta vårt mänskliga ansvar istället för att sätta oss personligen i första rummet. Vi måste lära oss att samarbeta och ge och ta om vi ska fortsätta att existera som människor på jorden. Så – ta ditt ansvar, människa!

En människa

Annons
Annons
Annons
Annons