Annons

Så samarbetar vi bättre i arbetslivet

I en grupp finns många olika kompetenser och erfarenheter som skall tas tillvara, skriver signaturen Vi är varandras arbetsmiljö.
Insändare • Publicerad 23 februari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att arbeta tillsammans kräver att vi ser utanför oss själva och våra egna behov, påpekar skribenten.
Att arbeta tillsammans kräver att vi ser utanför oss själva och våra egna behov, påpekar skribenten.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Att arbeta tillsammans kräver att vi ser utanför oss själva och våra egna behov. I en grupp finns många olika kompetenser och erfarenheter som skall tas tillvara för att det skall fungera optimalt.

En arbetsledare ser till att allas lika värde finns med och att alla behandlas med respekt. Att individens resurser och erfarenheter lyfts fram för att höja gruppens kompetens i ett lösningsfokuserat mål.

”Bekräfta varandras förmåga och se gruppens fantastiska dynamik.”
Annons

Det krävs även av alla medarbetare att skapa framåtanda och inte stanna, utan att utvecklas framåt. Finns det någon i gruppen som har en speciell kunskap, så ta tillvara den. Se till att fler i gruppen får ta del av den.

Frigör kompetens och energi i gruppen – då blir det laganda och gemensam styrka. Allas lika värde måste finnas med.

Det finns många bra ord som bör finnas med i det dagliga arbetet. Kollega, arbetskamrat, yrkesbroder, högra hand och medverkande. Bekräfta varandras förmåga och se gruppens fantastiska dynamik och var en spegel. Ta detta till dig vart du än har din roll i arbetslivet.

Vi är varandras arbetsmiljö

Annons
Annons
Annons
Annons