Annons

Så kan en skola utformas på bästa sätt

Svar till En ulricehamnare, UT 27/3.
Insändare • Publicerad 30 mars 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett exempel på utformning som gynnar eleverna är att bygga så att man minimerar dolda ytor där mobbning eller trakasserier kan förekomma, skriver Klas Redin.
Ett exempel på utformning som gynnar eleverna är att bygga så att man minimerar dolda ytor där mobbning eller trakasserier kan förekomma, skriver Klas Redin.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En skola måste givetvis utformas på bästa sätt oavsett storlek på skolan. Ett exempel på utformning som gynnar eleverna är att bygga så att man minimerar dolda ytor där mobbning eller trakasserier kan förekomma.

Ett annat exempel är att skapa flexibla klassrum där man kan fördela en sal till mindre klassrum eller grupprum. Att få till dessa moderna lärmijöer är lättare när man bygger en ny skola.

”Efter valet 2018 fanns inte längre de politiska förutsättningarna för en gemensam högstadieskola.”
Annons

Skribenten efterfrågar var det går att läsa det som jag bygger min argumentation på. Kommunens förvaltning har gjort omfattande utredningar om framtidens 7–9-skolor. Det är i de utredningarna underlaget finns att läsa.

Som jag skrev tidigare i mitt svar. Efter valet 2018 fanns inte längre de politiska förutsättningarna för en gemensam högstadieskola. Vi socialdemokrater tyckte fortfarande att det var det bästa alternativet återigen baserat på förvaltningens utredningar, men vi beslöt ändå att gå andra partier till mötes och kompromissa för att komma framåt i frågan.

Klas Redin (S), biträdande oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons