Annons

Rune Jakobsson: Belys flera sidor av frågan för en lyckad insändare

Det som redan ha talats om är ju inget nytt i frågorna, skriver den rutinerade insändarskribenten Rune Jakobsson i sin insändare om just insändare.
insändare • Publicerad 11 juni 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Allt kan avhandlas i en insändare.
Allt kan avhandlas i en insändare.Foto: Marie-Louise Lindell

Ibland undrar folk hur jag kan skriva en massa insändare och då blir det väl massor av kritik. Orsaken kan vara att jag försöker belysa fler sidor av frågor än vad som framkommer i den vanliga debatten, som bygger mycket på TV och dagstidningar.

Alla frågor har många sidor som alla kan vara rätt eller fel på sitt sätt. Allt är inte svart eller vitt, ja eller nej. Utan det finns många sidor som kan behöva ta med i ståndpunkter. Dessa sidor går givetvis att skriva om. Eller ska det vara som när jag talade med en Folkpartist en gång i tiden om hur tidningen vinklade olika saker. Ja, det kanske inte är riktigt rätt allt, ”men det gynnar ju oss”. Sedan står många och säger att så är det, för det läste jag i tidningen, eller så sa de på TV.

”Men glöm inte att skriva under, för det man inte kan stå för är inte värt att läsa.”
Annons

Med andra ord finns det mycket att skriva om och visst skulle det vara bra om fler kritiserar det som skrivs, för då belyses väl fler sidor. Men det som redan har talats om på TV eller skrivits om i tidningen är ju inget nytt i frågorna som behöver mer belysning. För då kommer det lätt in i det som råder allt för mycket i vårt samhälle nu att den som ropar högst den får mest. Men glöm inte att skriva under, för det man inte kan stå för är inte värt att läsa.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons