Annons

Ridklubben: Att vi inte har detaljerna klara är ett medvetet val

Ridklubben hoppas kunna få fler stöd och bidrag efter att kommunen beviljat stöd till nytt stall.
insändare • Publicerad 17 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vår förhoppning är att vi, med kommunen i ryggen, ska kunna få fler stöd/bidrag och att vi med våra fantastiska sponsorer och eget hårt arbete från våra engagerade klubbmedlemmar äntligen kunna få det stall som våra hästar och våra medlemmar förtjänar”, skriver UBRK i sin insändare.
”Vår förhoppning är att vi, med kommunen i ryggen, ska kunna få fler stöd/bidrag och att vi med våra fantastiska sponsorer och eget hårt arbete från våra engagerade klubbmedlemmar äntligen kunna få det stall som våra hästar och våra medlemmar förtjänar”, skriver UBRK i sin insändare.Foto: Pernilla Rudenwall

Vi på Ulricehamnsbygdens ridklubb välkomnar chefredaktören att komma ut till ridklubben och se på vår anläggning och prata igenom de planer vi har för framtiden.

Annons

Här ute hinner vi inte stå och klia oss i huvudet. Vi har 230 uppsittningar per vecka, över 20 hästar att ta hand om, flera personer som arbetstränar för att i framtiden kunna komma ut i arbetslivet.

Vi tar hand om skolelever som har utmaningar med sin skolgång, vi anordnar tävlingar och andra aktiviteter för våra medlemmar och framför allt försöker vi lära de tjejer och killar som är våra medlemmar att ta hand om djuren de älskar och bli duktiga ryttare. Att vi under en längre tid gjort det i kraftigt nedgångna lokaler är en annan sak.

”Men vi har lagt ner mycket tid och stora resurser på planering och projektering på ny ridanläggning som aldrig blivit beviljad finansiering.”

Att vi nu när vi gjort ett nytt försök att få ekonomiskt stöd från kommunen och inte har detaljplanerna klara är ett medvetet val. Vi är oerhört glada om vi nu får 30 procent av investeringen som krävs från kommunen. Men vi har lagt ner mycket tid och stora resurser på planering och projektering på ny ridanläggning som aldrig blivit beviljad finansiering.

Vår förhoppning är att vi, med kommunen i ryggen, ska kunna få fler stöd/bidrag och att vi med våra fantastiska sponsorer och eget hårt arbete från våra engagerade klubbmedlemmar äntligen kunna få det stall som våra hästar och våra medlemmar förtjänar.

Styrelsen UBRK

Annons
Annons
Annons
Annons