Annons

Resurscenter låter som en återvinningsstation

Alla kallar det för Hester, men det är inte lätt att hitta till Ulricehamns resurscenter för den som inte varit där tidigare, skriver Rune Jakobsson i sin insändare.
Insändare • Publicerad 29 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är inte lätt att hitta till Ulricehamns resurscenter när alla kallar det Hester, skriver Rune Jakobsson. Bilden är en genrebild.
Det är inte lätt att hitta till Ulricehamns resurscenter när alla kallar det Hester, skriver Rune Jakobsson. Bilden är en genrebild.Foto: JESSICA GOW / TT

Vad är Ulricehamns resurscenter? De som bor i Ulricehamn vet vad det är, men ett fåtal vet att det heter så, då man allmänt kallar det för Hester. Dit hittar de som bor på centralorten i Ulricehamn, men för övrigt så är det svårt att hitta då det är mycket dåligt skyltat. Vi som inte är i området så ofta kör mot Hester och får visning in på ett industriområde som heter Hester.

”Varför kallas det inte för till exempel Hesters vårdhem. Då skulle ju namnet säga något om vad det är.”

Efter jag fick vägledning av personal på vårdhemmet så slutade det med att jag fick se en liten skylt med Ulricehamns resurscenter och fick veta att däråt ska jag köra. Men jag är inte säker på att den personalen visste att det var namnet på arbetsplatsen. Varför kallas det inte för till exempel Hesters vårdhem. Då skulle ju namnet säga något om vad det är. Resurscenter låter som en återvinningsstation. Den som hittade på det namnet måste vara dålig på sådant.

Annons

Tänka sig en vårdavdelning där ingen vettig skyltning finns vid gator eller på huset. Det är ju inte säkert att alla är infödda på platsen. Ulricehamn är inte stort, men på tok för stort för sådan skyltning. En liten skylt vid huset när man äntligen slingrat sig fram på gatorna utan att det är något på huset som tyder på att det handlar om sjukvård.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons