Annons

Rektor svarar direkt: Möjligheterna till bra utbildning finns

Det är svårt att rekrytera behöriga lärare och detta är något även Ätradalsskolan kämpar med, skriver rektor Beleen Wisén Hansson i sitt svar.
insändare • Publicerad 19 september 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla klasser i årskurs nio har en behörig lärare i matematik, och av de sjutton matematiklektioner som sker varje vecka är fjorton dubbelbemannade, skriver rektor Beleen Wisén Hansson i sitt svar.
Alla klasser i årskurs nio har en behörig lärare i matematik, och av de sjutton matematiklektioner som sker varje vecka är fjorton dubbelbemannade, skriver rektor Beleen Wisén Hansson i sitt svar.Foto: JESSICA GOW / TT

Vi är förstås ledsna över att det finns elever som fått intrycket att personalen inte bryr sig om elevernas utbildning. Det tar vi på stort allvar och vi hoppas under kommande läsår visa på motsatsen.

Samtidigt vill vi tacka insändarskribenten som uttrycker en önskan om en bra utbildning och sätter fokus på vikten av bra lärare. Det ger oss hopp och en vilja att jobba ännu hårdare.

Annons

Det är svårt att rekrytera behöriga lärare och detta är något även Ätradalsskolan kämpar med. Men vi tycker att vi lyckats bra när det gäller undervisningen i årskurs nio detta läsår på Ätradalsskolan.

”Av de sjutton matematiklektioner som sker varje vecka är fjorton dubbelbemannade.”

Alla klasser i årskurs nio har en behörig lärare i matematik. Av de sjutton matematiklektioner som sker varje vecka är fjorton dubbelbemannade. Samtliga klasser i årskurs nio har en behörig lärare i engelska. Av sex engelskalektioner varje vecka är tre dubbelbemannade.

Vi har dessutom två läxläsningstillfällen i veckan med behöriga matematiklärare på plats.

Vi vill passa på att tacka elever och föräldrar för gott samarbete med hopp om att det fortsätter och stärks. Det bidrar mycket till en bra utbildning med engagerade föräldrar och elever som utifrån sin ålder och sina förutsättningar tar ansvar för sin egen inlärning.

Lyft gärna eventuella ytterligare frågeställningar med oss rektorer eller i det ordinarie arbetet med elevinflytande.

Beleen Wisén Hansson, rektor på Ätradalskolan
Beleen Wisén Hansson, rektor på ÄtradalskolanFoto: Pernilla Rudenwall

Beleen Wisén Hansson

rektor Ätradalsskolan

Annons
Annons
Annons
Annons