Annons

PRO: Rädda Marknadsplatsen – placera kulturhuset på Tegelbruksområdet

Spara Marknadsplatsen som värdefull avgångsplats för bussresor och placera kulturhuset på Tegelbruksområdet, föreslår PRO Ulricehamn.
insändare • Publicerad 13 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Marknadsplatsen används av föreningslivet och pensionärerna när de är på dagsresor med buss. Det är lätt att parkera bilar och bra att gå för de som bor nära Kullen och Lindängsvägen, skriver PRO Ulricehamn.
Marknadsplatsen används av föreningslivet och pensionärerna när de är på dagsresor med buss. Det är lätt att parkera bilar och bra att gå för de som bor nära Kullen och Lindängsvägen, skriver PRO Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

Det kan finnas en lämplig plats för kulturhus i kvarteret Boråsvägen, Tegelbruksgatan och Dalgatan nedanför polisstationen. Där kan det byggas en stor byggnad.

Under marknivå bygger man två plan; ett parkeringsplan och ett plan med skyddsrum.

Annons

Plan 1: Butiker med mera.

Plan 2: Bibliotek.

Plan 3 och 4: Museum.

plan 5: Utställningslokaler.

Plan 6 och 7 : Nytt Nämndhus.

Marknadsplatsen används av föreningslivet och pensionärerna när de är på dagsresor med buss. Det är lätt att parkera bilar och bra att gå för de som bor nära Kullen och Lindängsvägen.

De flesta som är med på resor måste ha dygnsparkering till bilen och parkera nära bussen. Påstigning i bussen brukar ta 15–20 minuter. Att ha påstigning på Västtrafiks hållplatser vid Järnvägsstationen går inte.

”Ta inte bort den här möjligheten för föreningslivet innan ni kan anvisa en annan lämplig plats.”

Det är ingen större skillnad på avståndet mellan Polishuset och Järnvägstorget och mellan Järnvägstorget och Biblioteket.

Ta inte bort den här möjligheten för föreningslivet innan ni kan anvisa en annan lämplig plats.

Att gå från Ätran till centrum och apoteket i uppförsbacke för äldre och är inget bra alternativ.

Annons

Stureparkens slänt är ingen vacker vy för staden och kan bli en bra plats för biblioteket, ovanför finns en lekplats den kan ligga på bibliotekets tak med en glasvägg mot sjön för regn och blåst. Det blir en fin oas för barn, mormor och farmor. Om 25 år kommer Tegelbruksområdet att tillhöra centrum.

PRO Ulricehamn

genom Informationsansvarig Stig Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons