Annons

Polisens skyldighet att skydda sina hundar

En polishund blev under ett uppdrag misshandlad till medvetslöshet i Ulricehamn. Är det inte polisens skyldighet att skydda sin hund? undrar signaturen HKK.
Ulricehamn • Publicerad 25 februari 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi har hundar på olika ställen att jobba för oss, men vår skyldighet gentemot hunden är väl att den ska ha det bra i alla lägen? skriver signaturen HKK.
Vi har hundar på olika ställen att jobba för oss, men vår skyldighet gentemot hunden är väl att den ska ha det bra i alla lägen? skriver signaturen HKK.Foto: Maja Suslin/TT

Läste i UT den 15 februari om en polishund som ensam blev insläppt i en lägenhet och där blev grovt misshandlad till medvetslöshet. Är det inte polisens skyldighet att skydda sin hund? Den här stackars hunden om den nu överlevt kommer ju för tid och evighet att ha denna traumatiska upplevelse i minnet.

”Den här stackars hunden om den nu överlevt kommer ju för tid och evighet att ha denna traumatiska upplevelse i minnet.”

Vi har hundar på olika ställen att jobba för oss, men vår skyldighet gentemot hunden är väl att den ska ha det bra i alla lägen?

HKK

Annons
Annons
Annons
Annons