Annons

Peter Svenningsson: Det finns mycket potential i ett kulturhus på Marknadsplatsen

Med erfarenhet från utbyggnaden av väg 40 och Lassalyckan välkomnar Peter Svenningsson ett kulturhus på Marknadsplatsen.
– Precis som på Lassalyckan måste politikerna nu ta beslut att genomföra projektet på Marknadsplatsen trots att inte alla gillar det från början. Jag tror det kommer bli riktigt bra, skriver han i sin insändare
Insändare • Publicerad 5 maj 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Människor har länge samlats på Marknadsplatsen. Esso-macken på bilden är placerad i höjd med dagens kafé Hörnan. Bild tagen av Kurt Jacobsson runt 1960. Figurerade i fotoutställningen "Dagens Ulricehamn" 1962.
Människor har länge samlats på Marknadsplatsen. Esso-macken på bilden är placerad i höjd med dagens kafé Hörnan. Bild tagen av Kurt Jacobsson runt 1960. Figurerade i fotoutställningen "Dagens Ulricehamn" 1962.Foto: Kurt Jacobsson

Några känner kanske till mig från idrottsrörelsen i Ulricehamn och utbyggnaden av både väg 40 förbi Ulricehamn och idrottsanläggning Lassalyckan.

Jag har jobbat i 35 år med anläggningsprojekt och har en del erfarenhet vad projekten ger för positiva saker för samhället. Jag är också ulricehamnare från födseln och är stolt för den utveckling som sker i kommunen.

Annons

Jag är övertygad om att det behövs ett kulturhus i Ulricehamn för att fortsätta utveckla och göra Ulricehamn attraktivt där vi kan trivas tillsammans.

Kulturhuset kommer att göra att kommuninvånarna berikas med kunskap, glädje och stolthet samt bidra till oss att göra saker tillsammans.

Marknadsplatsen i vår stad har en fantastisk historia där människor har mötts och inspirerat varandra i flera hundra år.

Det kan ett kulturhus på den anrika platsen ta fasta på och berätta för besökare. Passa även på att bygga en fin utemiljö med plats för träd, buskar, gångar och bänkar med mera. Det finns mycket potential.

När en stad utvecklas kommer också parkeringsplatser, hållplatser och resesätt utvecklas. Det finns goda möjligheter till det i Ulricehamn.

”Så precis som på Lassalyckan måste politikerna nu ta beslut att genomföra projektet på Marknadsplatsen trots att inte alla gillar det från början.”

Så precis som på Lassalyckan måste politikerna nu ta beslut att genomföra projektet på Marknadsplatsen trots att inte alla gillar det från början. Jag tror det kommer bli riktigt bra.

Jag har även förstått att kommunen planerar genomföra projektet i partnering, precis som projektet idrottsanläggning Lassalyckan, vilket var lyckat för alla parter. Då bestämmer kommunen vilken summa pengar man kan avsätta för projektet och sen involveras projektör och entreprenör tidigt för att planera, kalkylera, projektera och bygga kulturhuset tillsammans i en öppen ekonomisk redovisning. Kompetenta resurser för ändamålet är det bästa receptet för ett lyckat projekt! Under projektets gång är det också viktigt att kommunen involverar och informerar intressenter på ett strukturerat och öppet sätt. Intressenter är bland annat föreningar, närboende och brukare.

Lycka till framåt!

Peter Svenningsson.
Peter Svenningsson.Foto: Pernilla Rudenwall

Peter Svenningsson

Annons
Annons
Annons
Annons