Annons

Orimligt med Hössnaelever på Stenbock

Ska politiska beslut fattas på ett fåtal personers tyckanden? Ska den som skriker högst alltid få sin vilja igenom, frågar sig Stefan.
Insändare • Publicerad 20 februari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att ”knöka” in elever på Stenbock och lägga fem miljoner på baracker känns otroligt korkat, skriver signaturen Stefan.
Att ”knöka” in elever på Stenbock och lägga fem miljoner på baracker känns otroligt korkat, skriver signaturen Stefan.Foto: 

Ulricehamns Tidning har skrivit om att elever från Hössna som ska börja högstadiet ska gå på Stenbock och inte på Ätradal, som det fanns ett förslag på. Det som nämnts är att oppositionspartierna pratat med föräldrar i Hössna, som inte vill att deras barn ska gå i Timmele utan i stan.

Förslaget som det skulle beslutas om gick ut på att det är stor platsbrist på Stenbock, medan det på Ätradal finns gott om plats.

Annons

Det betyder, vad jag förstår, att det blir mycket trångt på Stenbock i bland annat matsal och idrottshall. Lektionssalar räcker inte till och baracker måste hyras in för över fem miljoner.

”Enskilda individer kan inte få bestämma i en så här stor fråga.”

Var ligger rimligheten i detta? Är det väl använda pengar? Alla elever på Stenbock påverkas negativt för att vissa politiker pratat med några föräldrar. Ska politiska beslut fattas på ett fåtal personers tyckanden? Ska den som skriker högst alltid få sin vilja igenom?

Uttalandet från Sverigedemokraterna är också märkligt. De har också lyssnat till föräldrar i Hössna och röstar för att barnen ska gå på Stenbock. Samtidigt röstar man för att Ätradal ska få vara kvar som skola även i framtiden. Här slår man undan elevunderlaget för Ätradal i ena beslutet och vill att skolan ska vara kvar i det andra. Det kan inte vara annat än ren populism.

Enskilda individer kan inte få bestämma i en så här stor fråga. Vi har en skola med gott om plats som dessutom ligger på likvärdigt avstånd som Stenbock från Hössna.

Att ”knöka” in elever på Stenbock och lägga fem miljoner på baracker känns otroligt korkat. Argument som lyfts fram är att barnen har sina aktiviteter i stan på kvällstid. Så ser det ut även för oss som bor i andra delar av kommunen. Ska alla barn därmed gå i stan?

Stefan

Annons
Annons
Annons
Annons