Annons

Nya Ulricehamn vinglar fram och tillbaka i politiken

Dan Ljung, Vänsterpartiet i Ulricehamn, reagerar på Nya Ulricehamns reaktion efter att Henrik Erickson placerade NU till vänster på den politiska skalan.
Insändare • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Från att förr främst inrikta sig på skolfrågor till att nu snappa upp alla frågor från övriga partiers valprogram där man tror att man kan fiska lite röster gör att det blir lite vingligt”, skriver Dan Ljung, Vänsterpartiet om Nya Ulricehamn.
”Från att förr främst inrikta sig på skolfrågor till att nu snappa upp alla frågor från övriga partiers valprogram där man tror att man kan fiska lite röster gör att det blir lite vingligt”, skriver Dan Ljung, Vänsterpartiet om Nya Ulricehamn.Foto: Anders Wiklund/TT

Även om man säger sig varken att stå till vänster eller till höger så är det ju ändå den politik man bedriver som definierar var man står. Trots att NU lånar friskt ifrån alla partiers valprogram så hamnar man lite till vänster vilket inte är så konstigt då man säger sig värna skola och välfärd och det är ju välkommet. Annars är det avsaknaden av ideologi, även om det framhålls som en styrka, som är dess svaghet.

Nya Ulricehamn vinglar fram och tillbaka i politiken och det är högt och lågt. Det är hopptorn, fler parkeringsplatser, avskaffandet av strandskyddet, motorväg till Jönköping samtidigt som man vill värna miljön med mer trähusbebyggelse.

Annons

Från att förr främst inrikta sig på skolfrågor till att nu snappa upp alla frågor från övriga partiers valprogram där man tror att man kan fiska lite röster gör att det blir lite vingligt.

Tyvärr har Nya Ulricehamn blivit ett allmänt populistiskt parti. Det är synd, för skolfrågan drev man riktigt bra.

Dan Ljung

Vänsterpartiet i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons