Annons

Ni borde ha lyssnat på Sverigedemokraterna

Är man inte svensk medborgare och är kriminell bör det vara praxis att utvisas på livstid, anser Niclas Sunding (SD).
Insändare • Publicerad 24 september 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverige har förvandlats till något som bara för några decennier sedan var otänkbart. Landet måste resa sig igen, skriver Niclas Sunding.
Sverige har förvandlats till något som bara för några decennier sedan var otänkbart. Landet måste resa sig igen, skriver Niclas Sunding.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 10 september 2019 publicerades en insändare av mig med rubriken ”Ni borde ha lyssnat på våra varningar”. Den gången skrev jag om de ekonomiska konsekvenserna av invandringen, såsom ineffektiva särlösningar till människor som aldrig bidragit med en krona till den svenska välfärden. Vissa individer gick då i taket, vilket fick mig att småle.

Nu ska jag beröra denna heta potatis igen. Våldet breder ut sig på gator och torg, gängkrig pågår på många platser i Sverige. Vi läser om grova våldsbrott så gott som dagligen i media och nyligen fick vi veta att det finns cirka 40 (!) kriminella klaner i vårt land. Vi lever i en tid med skjutningar, mord, våldtäkter, gruppvåldtäkter, narkotikabrott, oräkneliga fall av misshandel och har till och med sett upplopp ske i landet.

”Nu börjar vi skörda det ni sått.”
Annons

Blåljuspersonal attackeras. Många kriminella icke svenska medborgare som döms i domstol blir inte utvisade. Hur tror ni det känns för brottsoffret att leva med känslan av att kanske behöva träffa på förövaren? Är man inte svensk medborgare och är kriminell bör det vara praxis att utvisas på livstid.

Ett aktuellt och konkret exempel är tonårspojkarna som misstänks ha kidnappats, våldtagits, rånats och misshandlats. Under tortyrnatten på kyrkogården i Solna ska offren även ha blivit nedgrävda levande i en grop. Ohyggliga händelser.

Ända fram till helt nyligen förnekade Socialdemokraterna den här utvecklingen, medan vi i Sverigedemokraterna i över tio års tid har varnat för den. Hade inte en högt uppsatt polis äntligen tagit bladet från munnen så hade Stefan Löfven (S) heller aldrig erkänt detta – att utvecklingen, som Sverigedemokraterna ser det, är ett resultat av den ansvarslösa massinvandringen. Nu börjar vi skörda det ni sått. Människor upplever en ökad otrygghet på gator och torg, även i sina hem.

En nation som har förvandlats till något som bara för några decennier sedan var otänkbart. Sverige måste resa sig igen och det finns bara ett parti som har kraft och ork att ta itu med problemet.

Niclas Sunding (SD), ordförande/gruppledare, Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons