Annons

Natur och kultur – en nyttig kombination

Ulricehamns kommun har goda förutsättningar för kulturvandringar, anser företrädare för Liberalerna.
Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vildmarksleden vid Årås kvarn. Liberalerna i Ulricehamn ser en god möjlighet att kombinera rörelse i naturen med kulturupplevelser.
Vildmarksleden vid Årås kvarn. Liberalerna i Ulricehamn ser en god möjlighet att kombinera rörelse i naturen med kulturupplevelser.Foto: Jens Augustinsson

Under pandemin har intresset för att vistas i skog och mark ökat påtagligt. Den sociala distanseringen har utvecklat vår kreativitet kring umgängesformer och promenader i naturen har blivit uppskattade inte minst för social gemenskap.

Men vi behöver inte bara naturupplevelser utan också kulturupplevelser, som är näring för själen. Och kulturupplevelser har det varit minst sagt ont om under pandemin. Med lärdom från detta tänker vi att man kan kombinera naturupplevelse med kulturupplevelser i någon form av natur- och kulturvandring.

Annons

Runt om i Ulricehamns kommun finns gott om markerade vandringsleder som med fördel skulle kunna kompletteras med kulturupplevelser. Vår bygd är rik på kulturhistoria och har ett stort kulturarv. Med informationsskyltar som berättar om intressanta kulturella platser och händelser utmed vandringsleden kombineras naturupplevelser med kulturupplevelser.

Hembygdsföreningar, byalag, samhällsföreningar, idrottsföreningar med flera har rika källor att ösa ur när det gäller kulturarv och kulturhistoria.

Genom att natur- och kulturvandra stärker vi både kropp och själ.

Adela Brkic Carlsson, Roland Eriksson – Liberalerna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons