Annons

Nätdejting – Vilken chock!

Nu tror jag mig förstå varför svenskar är världens ensammaste folk. Vi ställer helt galna krav på varandra, skriver Silversporre efter att ha provat nätdejting.
Insändare • Publicerad 4 augusti 2020
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är inte lätt att leva upp till alla krav som ställs för att få till en dejt på Tinder, enligt skribenten.
Det är inte lätt att leva upp till alla krav som ställs för att få till en dejt på Tinder, enligt skribenten.Foto: Leo Sellén / TT

Efter att ha varit i fasta relationer i 15 år fick jag som 31-åring pröva på nätdejting. Nu tror jag mig förstå varför svenskar är världens ensammaste folk. Vi ställer helt galna krav på varandra. Allt ska vara perfekt redan från start, annars är de två knapptryck bort till nästa.

Nästan lite skrattretande när man tänker på sina mor- och farföräldrar – 60 år tillsammans och de förbättrar fortfarande varandra. Idag kan en relation ta slut om man går från Iphone till android (inte för att någon sund människa skulle göra det).

Annons

Här kommer en inte allt för ovanlig Tinder bio:

Lite om mig, jag är en anspråkslös, utåtriktad och härlig tjej som just nu är mellan både jobb och bostad. Jag gillar att skratta. Min familj beskriver mig som älskvärd.

Känner du inte igen dig här kan du lika gärna swipa vänster:

Du har god ekonomi. Du är spontan, nyfiken å kul, att skratta är viktigt för mig. Du måste vara lång, jättelång! Du bör ha lekt färdigt, bättre hemmakväll än utekväll. Träning och kost är viktigt, du får gärna vara riktigt bitig. Familjen är viktig.

Känner du igen dig här kan du lika gärna swipa vänster:

Du bryr dig om pengar eller är snål, usch! Ständigt på jakt efter nya erfarenheter. Du får mig att se kort ut (jag är 146 centimeter). Trivs med att sitta i soffan medans andra lever life. Spendera massvis med timmar på gym. Du pratar eller har kontakt med något X... eller har inte klippt navelsträngen.

Okej, det kanske är en liten överdrift, men många gånger tror jag att kraven på en partner får oss att gå miste om hela kärleksgrejen. Nu har jag inte ens nämnt hur utseendefixerat allt är, men det kanske är för att jag är otroligt fager och inte ser det som ett problem. Släpp kraven och ta en träff, de dödar inte.. Inte ofta. Detta kan ge intryck av att jag är förbittrad, beklämd och omatchad. Sanningen är den att jag är glad att jag förväntas vara på jobbet tio timmar om dagen, annars hade jag nog sexat ihjäl mig.

Dessa rader är skrivna med darrande hand från västra flygeln, väl mött!

Silversporre

Annons
Annons
Annons
Annons