Annons

Någonting är fel med det politiska systemet

Den senaste tidens politiska turer i riksdagen har fått insändarskribenten att tänka om inför höstens val. De partier som visade stöd för misstroendeomröstningen förra veckan visar brist på ansvarstagande, skriver signaturen ”Heja Magda”.
insändare • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh hade avgörandet för förra veckans misstroendeomröstning i sin hand. Något är fel när det kan bli så, menar insändarskribenten ”Heja Magda”.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh hade avgörandet för förra veckans misstroendeomröstning i sin hand. Något är fel när det kan bli så, menar insändarskribenten ”Heja Magda”.Foto: Anders Wiklund/TT

Något är fel vill jag påstå när en enda riksdagsledamot kan hålla hela landet som gisslan vid en tid där allting är väldigt känsligt och det som krävs allra mest är politisk stabilitet.

Det som gör det ännu värre är att ifrågavarande ledamot dessutom är en så kallad politiskt vilde. Detta minskar dock inte de övriga partiernas ansvar. Från mitt perspektiv ser det ut som om det bara är Centerpartiet som förstått allvaret i dagens världssituation och visat gott omdöme i att inte plocka billiga popularitetspoäng.

Annons

Denna förveckling har påverkat mig till den grad att jag, som aldrig tidigare röstat på Socialdemokraterna, definitivt kommer att rösta på Magdalena Andersson i kommande val.

”Från mitt perspektiv ser det ut som om det bara är Centerpartiet som förstått allvaret i dagens världssituation och visat gott omdöme i att inte plocka billiga popularitetspoäng.”

Partierna som visat stöd för den misstroendeomröstning som Sverigedemokraterna givit upphov till har enligt mig visat en total brist på ansvarstagande för landets bästa i ett kritiskt läge och då kommer de aldrig någonsin att få min röst. Jag tror inte en sekund på att dessa andra partier hade gjort ett bättre jobb än regeringen som Magdalena Andersson leder.

När det gäller gängkriminaliteten som det anses att regeringen inte behärskat, så skulle jag inte vara ett dugg förvånat om vissa individer på den extrema högerkanten gjort vad de kan för att ställa till bråk. På ytan försöker dessa krafter ge sken av att vara rumsrena och de har lyckats dupera många och tagit de så kallade missnöjesrösterna. Detta genom populistiska uttalanden men det är handlingar som i slutändan talar. Hur många medlemmar har Sverigedemokraterna fått utesluta ur partiet för att försöka uppehålla skenet av rumsrenhet?

Heja Magda

Annons
Annons
Annons
Annons