Annons

Missnöjet finns kvar mot hälsosamma scheman

Varför skulle människor må bättre av att jobba kortare dagar om de istället måste jobba fler dagar, undrar sig Sven-Olof Johansson.
Insändare • Publicerad 10 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är fullständigt uppgivet eftersom inga protester hjälpt, skriver Sven-Olof Johansson.
Det är fullständigt uppgivet eftersom inga protester hjälpt, skriver Sven-Olof Johansson.Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Jag vill kommentera Mats Borgen och Mikael levander (NU) som i lördagens UT skrev att kritiken kring heltid som norm och hälsosamma scheman inom sektor välfärd har lugnat ner sig efter att justeringar gjorts.

Jag ska tala om min uppfattning till varför kritiken har lugnat ner sig. Dels tyckte ju UT att det räckte med insändare i ämnet efter att många skrivit och kritiserat, dels orkar människor inte längre protestera.

”Det finns inga undersökningar som stöder den tesen.”
Annons

Det är fullständigt uppgivet eftersom inga protester hjälpt. Inga chefer säger upp sig, det är folket på golvet som protesterar och de behöver man ju inte ta på så stort allvar, för de vet ju inte vad som är bäst för dem, tycks de som envist tvingar på de anställda dessa villkor tycka.

Varför skulle människor må bättre av att jobba kortare dagar om de istället måste jobba fler dagar? Det finns inga undersökningar som stöder den tesen oavsett vad vår arbetsgivare vill få oss att tro. Tro mig, missnöjet finns kvar, och vill ni vinna väljare så gör något åt det.

Sven-Olof Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons