GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Liberalerna: Sent uppvaknande i trähus-frågan från Nya Ulricehamn

Liberalerna välkomnar Nya Ulricehamns initiativ till fler husbyggen i trä, men undrar varför partiet nyligen röstade ned en motion om klimatsmart byggande.
insändare • Publicerad 23 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Liberalerna undrar varför Nya Ulricehamn nyligen röstade ner en motion om en ny strategi för klimatsmart byggande i Ulricehamn för att sedan skriva en insändare om att partiet önskar ökad trähusbebyggelse.
Liberalerna undrar varför Nya Ulricehamn nyligen röstade ner en motion om en ny strategi för klimatsmart byggande i Ulricehamn för att sedan skriva en insändare om att partiet önskar ökad trähusbebyggelse.Foto: Daniel Svensson

Visst blev vi liberaler glada när vi läste lördagens insändare i UT där Nya Ulricehamn önskade sig ökad trähusbebyggelse i Ulricehamn. Synd bara att ni inte tänkte om för några veckor sedan när Kommunfullmäktige behandlade Liberalernas och Socialdemokraternas motion om en ny strategi för klimatsmart byggande! Då gick ni ju på ”betongpartiernas” linje och röstade ned vår motion. Likaså röstade ni nej till vårt förslag att förmå Stubo att öka sitt klimatsmarta byggande när vi behandlade handlingsplanen för miljöarbetet vid senaste KF-mötet!

”Vi välkomnar givetvis Nya Ulricehamn in i vår klimatsmarta gemenskap! Sedan blir det ju intressant att se hur länge Moderater och Centerpartister framhärdar i sitt betongkramande.”

Vi liberaler har ju försökt driva på i kommunen för mera klimatsmart byggande i många år. Vi var till exempel först ut med att föreslå att bygga Bronäsområdet som en ny modern trästad. Tvärnej där också från förvaltning och den politiska majoriteten.

Vi har återkommande pekat på de goda exempel som exempelvis Skövde, Växjö, Skellefteå och Fristad visat på där man byggt hela nya stadsdelar med flerfamiljshus i trä. Ingen respons i Ulricehamn!

Men bättre sent än aldrig! Vi välkomnar givetvis Nya Ulricehamn in i vår klimatsmarta gemenskap! Sedan blir det ju intressant att se hur länge Moderater och Centerpartister framhärdar i sitt betongkramande...

Roland Eriksson

Birgit Andersson

Iréen Wolter

Gulli Håkansson

Sten Selin

Liberalerna Ulricehamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.