Annons

Liberalerna: Elever från Hössna till stan när det finns plats

Det fria skolvalet bör få större genomslag när det finns skolor i tätorten som inte är överfulla. Då kommer elever från Hössna återigen kunna gå sina högstadieår i Ulricehamn, skriver Sten Selin, Liberalerna, i sitt svar till Hössnaföräldrarna.
Insändare • Publicerad 1 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det fria skolvalet kommer förmodligen få större genomslag den dag vi har skolor i tätorten som inte är överfulla såsom Stenbocksskolan är idag”, skriver Sten Selin, Liberalerna, i sitt svar till föräldrarna i Hössna.
”Det fria skolvalet kommer förmodligen få större genomslag den dag vi har skolor i tätorten som inte är överfulla såsom Stenbocksskolan är idag”, skriver Sten Selin, Liberalerna, i sitt svar till föräldrarna i Hössna.Foto: Pernilla Rudenwall

Trots att Liberalerna helst vill riva upp beslutet med tre nya högstadieskolor och bygga en sammanhållen, så vill vi ändå ge klara besked till vårdnadshavarna i Hössna upptagningsområde. Även om det blir tre skolor så vill Liberalerna att Hössna eleverna placeras i skolan på Lövåsen. Det fria skolvalet kommer förmodligen få större genomslag den dag vi har skolor i tätorten som inte är överfulla såsom Stenbocksskolan är idag. Då finns det ingen anledning till att skolskjutsarna går till Ätradalsskolan om de flesta eleverna önskar gå i skolan i tätorten. Även de boende i Villastaden och Tvärred vill vi skall placeras i tätorten om det i framtiden blir tal om att använda dessa elever för att fylla upp elevantalet på Ätradal.

”Även de boende i Villastaden och Tvärred vill vi skall placeras i tätorten om det i framtiden blir tal om att använda dessa elever för att fylla upp elevantalet på Ätradal.”

Liberalerna har vidare föreslagit att en ny simhall placeras vid Campus Lövåsen som en del i en sammanhållen högstadieskola för hela kommunen. Placeringen vid Lövåsen blir mindre viktig med tre skolor, men faktum kvarstår. Vi har en simhall vars livslängd snart är förbi. Ett beslut om var en ny simhall skall placeras behöver fattas snarast så att detaljplaner och annan planering kan starta. Kommunallagen säger att kommunen skall erbjuda simundervisning och om inget görs får vi i värsta fall bussa våra elever till Borås eller andra närliggande kommuner. Det skulle vara ett stort nederlag för den politiska styrningen av kommunen.

Annons

Sten Selin, Liberalerna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons