Annons

Liberalerna: Bygg ett campus Lövåsen med skola, badhus, amfiteater och friidrottsarena

Liberalernas vision för Lövåsen går längre än bara en skola. Friidrottsarena, nya simhallen och en amfiteater är några av förslagen som Sten Selin och Ireen Wolter för fram i sin insändare.
insändare • Publicerad 31 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Samla flera verksamheter vid den planerade skolan vid Lövåsen, skriver Sten Selin och Ireen Wolter, Liberalerna, och föreslår att den nya simhallen placeras vid skolan.
Samla flera verksamheter vid den planerade skolan vid Lövåsen, skriver Sten Selin och Ireen Wolter, Liberalerna, och föreslår att den nya simhallen placeras vid skolan.Foto: Tom Wall

Nu skall det skall byggas högstadieskola på Lövåsen/Övre Borgmästarhagen/Ubbarp. Kärt barn har många namn men eftersom detaljplanen har arbetsnamnet så Lövåsen så väljer vi att använda namnet Lövåsen.

Beslutet att bygga Lassalyckan var när det begav sig modigt och ifrågasatt men i slutet mycket lyckosamt. I och med skolan på Lövåsen har vi nu åter ett gyllene tillfälle att skapa något utöver det vanliga, fast denna gång på skolans område.

Annons

Liberalernas vision är att Lövåsen skall bli ett luftigt campusliknande område där vi kan vara generösa med natur och öppna ytor, tillexempel med amfiteater och andra kulturella samlingsplatser.

”Friidrottsarena och nya lokaler för bordtennis är andra önskemål som vi kan samordna med de behov som skolan kommer ha.”

Dagens badhus behöver ersättas, varför inte bygga det nya i anslutning till campus Lövåsen? Skolans idrottshall sammanbyggd med badhuset på liknande sätt som dagens sim och sporthall till exempel. Friidrottsarena och nya lokaler för bordtennis är andra önskemål som vi kan samordna med de behov som skolan kommer ha.

Att projektleda och planera för tre högstadieskolor plus nytt badhus kommer vara en utmaning för den kommunala förvaltningen oavsett hur det görs. Liberalerna anser att Campus Lövåsen skall prioriteras före de andra högstadieskolorna om/när det så behövs.

Sten Selin, ordförande Liberalerna Ulricehamn
Sten Selin, ordförande Liberalerna UlricehamnFoto: Emma Ekstrand

Sten Selin, Liberalerna, 1:a kommunlistan

Ireen Wolter, Liberalerna, 2:a kommunlistan

Annons
Annons
Annons
Annons