Annons

Ledsen och besviken efter besök i min barndomsstad

En tidigare invånare återvänder, och känner inte igen sig i centrala Ulricehamn.
insändare • Publicerad 13 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten saknar hur det tidigare såg ut i centrala Ulricehamn. Här en bild på huset där begravningsbyrån Lenbergs finns innan området bebyggdes med bostadshus.
Insändarskribenten saknar hur det tidigare såg ut i centrala Ulricehamn. Här en bild på huset där begravningsbyrån Lenbergs finns innan området bebyggdes med bostadshus.Foto: Pernilla Rudenwall

Under påskhelgen var jag på besök i min barndomsstad Ulricehamn. Det var några år sedan som jag besökte stan senast. Men tyvärr blev jag både leden och besviken. Ulricehamn som är en liten och fin gammal stad med anor hade förändrats. Plötsligt har flera höga hus byggts och förtätat staden. Det första som man möts av är att parken där Prästgården ligger, är helt borta. I stället för en vacker park står det inklämt en hög modern byggnad som såg ut som om det hamnat där av misstag.

”I stället för en vacker park står det inklämt en hög modern byggnad som såg ut som om det hamnat där av misstag.”

Där gamla el-verket låg förr, får man nästa överraskning i fulhet. Ulricehamn är en liten centralort med stora möjligheter att bygga runt den gamla stadskärnan och inte förstöra en så vacker liten pärla vid Åsunden. Fy skäms ni som står för dessa beslut!

Ledsen och besviken besökare!

Annons
Annons
Annons
Annons