Annons

Låt de vårdanställda ta del av de 43 miljonerna

Signaturen Kjell Berg hoppas att de 43 miljoner kronor i statsbidrag som tilldelats Ulricehamn kommer de som vårdar våra medmänniskor till del.
insändare • Publicerad 23 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt personalen som slitit få del av de 43 miljoner kronor som Ulricehamns kommun tilldelats, skriver signaturen Kjell Berg.
Låt personalen som slitit få del av de 43 miljoner kronor som Ulricehamns kommun tilldelats, skriver signaturen Kjell Berg.Foto: ERIK G SVENSSON

Det är väl fantastiskt att kommunen får bidrag med 43 miljoner efter minskad användning av timvikarier i vården.

Hoppas verkligen detta ger mer i kassan till de ordinarie anställda som i stället fått lägga om scheman, ändra semester och dessutom blivit mer utarbetade och slitna på grund av fler arbetspass, inbeordningar och väldigt förändrad schemaläggning. Dessutom är ju detta väldigt bra tillskott då det går rätt många nyanställningar på 43 miljoner kronor eller det kanske är kommunens nya kassa för chefer-som-inte-sköter-sig-skall-få-betalt-i-flera-år-efter-de-slutat-kassa. Nä för faan, gör nu det rätta och ge de som slitit på grund av indragen personal en rejäl slant i semesterkassan och då menar jag de som verkligen vårdar våra medmänniskor.

Kjell Berg

Annons
Annons
Annons
Annons