Annons

Låt bensinen kosta annars får framtiden får betala

Den fossila energin har skapat mycket välstånd och underlättat livet för många, men det är riktigt farligt i längden och det är hög tid att gå vidare, skriver Axel Olsson.
Insändare • Publicerad 6 oktober 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vill man göra vardagen lättare för landsbygdsbor och storstadspendlare så finns det många andra sätt än att sänka bensinpriset, anser Axel Olsson.
Vill man göra vardagen lättare för landsbygdsbor och storstadspendlare så finns det många andra sätt än att sänka bensinpriset, anser Axel Olsson.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Moderaterna har gått ut med ett radikalt förslag, att sänka bensinskatten. Detta trots att en hög koldioxidskatt är det mest kostnadseffektiva sättet att minska utsläppen. Om detta är det mer eller mindre konsensus om bland ekonomer.

Framtidens landsbygdsbor kommer inte direkt tacka Moderaterna för detta när skogen brunnit ner. Det är inte ett långsiktigt sätt att få röster, att skapa trygghet eller att få ekonomin att blomstra. Det är att gräva ner sig ännu mer i något som inte är hållbart, som inte fungerar.

Annons

Den fossila energin har skapat mycket välstånd och underlättat livet för många, men det är riktigt farligt i längden och det är hög tid att gå vidare. Vill man göra vardagen lättare för landsbygdsbor och storstadspendlare så finns det många andra sätt.

Axel Olsson

Annons
Annons
Annons
Annons