Annons

Lars Arneborg: Hos SMHI finns kunskapen om klimatet

På SMHIs hemsida finns information för alla om klimatläget, tipsar Lars Arneborg, oceanograf vid SMHI.
insändare • Publicerad 31 augusti 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SMHI bedriver bland annat Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning som hjälper samhället att klimatanpassas för att minska effekterna av klimatförändringen genom långsiktig planering, skriver Lars Arneborg i sin insändare.
SMHI bedriver bland annat Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning som hjälper samhället att klimatanpassas för att minska effekterna av klimatförändringen genom långsiktig planering, skriver Lars Arneborg i sin insändare.Foto: Bo Åkesson

Jag blir glad när någon efterfrågar information om vetenskapliga kunskapsläget om klimatet. Det finns för mycket tyckande i samhället som får för mycket utrymme i olika typer av media.

Annons

Jag förstår att det kan vara svårt att veta vad som är resultat av vetenskapliga sammanställningar och vad som är tyckande. Den informationen du efterfrågar finns på SMHIs hemsida. SMHI är Sveriges nationella kontaktpunkt för IPCC- FN:s mellanstatliga klimatpanel som sammanställer det rådande vetenskapliga kunskapsläget kring klimatförändringar, konsekvenser, sårbarhet och möjliga lösningar. SMHI utför forskning om klimatförändringen och bedriver även Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning som hjälper samhället att klimatanpassas för att minska effekterna av klimatförändringen genom långsiktig planering. Från SMHIs kllimatsida går det att hitta såväl enkel som mer avancerad information för olika målgrupper. Det finns textinformation såväl som filmar, poddar och seminarier. Testa detta.

”SMHI utför forskning om klimatförändringen och bedriver även Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning.”

Om det är för svårt, tar SMHIs kundtjänst gärna emot tips om vad som är svårt att förstå så informationen kan bli bättre. Jag hoppas att du och många andra tar en titt på detta. Den gemensamma kartan du efterfrågar finns redan. Nu är det dags att börja ro åt rätt håll, som du så fint skriver.

Lars Arneborg,

Hökerum

oceanograf vid SMHI

Annons
Annons
Annons
Annons