Annons

Lär ni er aldrig, Centerpartiet?

Mattias Bengtsson, före detta kommunpolitiker för Sverigedemokraterna, svarar Centerpartiets insändare i UT den 21 december angående arbetskraftsinvandring.
insändare • Publicerad 30 december 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Hur kommer det sig att svenska företag ropar efter kompetens när ni, i alla år stått och sagt att det fullkomligen regnar kompetens över Sverige?” frågar Mattias Bengtsson företrädare för Centerpartiet i frågan om arbetskraftsinvandring.
”Hur kommer det sig att svenska företag ropar efter kompetens när ni, i alla år stått och sagt att det fullkomligen regnar kompetens över Sverige?” frågar Mattias Bengtsson företrädare för Centerpartiet i frågan om arbetskraftsinvandring.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Ni har varit högst aktiva i att bedriva en minst sagt skadlig politik som gett oss ett historiskt utanförskap av utrikes födda, en arbetslöshet och bidragsberoende där utrikes födda är grovt överrepresenterade och under hela denna tid, under alla dessa år har ni försökt slå blå dunster i ögonen på folk genom att hänvisa till era fria fantasier och lögner.

Hur gick det till exempel med lönsamt på sikt? Ni lovade ju det, när inträffar det?

Annons

Så väl pensionsmyndigheten, statens långtidsutredning och SAMTLIGA nationalekonomer som räknat på saken har sågat denna politiks ekonomiska konsekvenser jäms med fotknölarna. Assar Lindbäck höll dessutom en föreläsning för er riksdagsgrupp 2014 men trots det skriker ni nu efter ännu mer av samma sak? Lär ni er aldrig?

”Ni påstod ju att det rådde ett kompetensregn över Sverige, att de var bättre utbildade, att vi kunde få en superekonomi, att det aldrig hade invandrat så många välutbildade till Sverige?”

Rapport 2020:15 "utrikes födda och välfärdssystemet" kommer till följande slutsats på sidan 19: "Om man jämför användandet av olika förmånstyper mellan invandrade och infödda blir det tydligt att invandrade är starkt överrepresenterade inom ekonomiskt bistånd, där den genomsnittliga ersättningsnivån har legat 4–9 gånger högre bland invandrade än bland infödda." Det finns säkert legitima skäl bakom dessa siffror men ändå, hur kan välfärden, med denna slutsats, tryggas av ännu mer av detsamma? Om denna överrepresentation av bidragsberoende inte bryts men gruppen utrikes födda ökar sin andel av befolkningen, vilket den gjort drastiskt, tror då C på allvar att välfärden inte urholkas?

Hur ska framtidens pensioner tryggas när den invandring NI varit med och drivit, enligt pensionsmyndigheten, kommer urlaka pensionsystemet på 80 miljarder kronor? (Det vill säga tillföra 70 miljarder kronor men kosta 150 miljarder kronor)

”Ni påstod ju att det rådde ett kompetensregn över Sverige, att de var bättre utbildade, att vi kunde få en superekonomi, att det aldrig hade invandrat så många välutbildade till Sverige?”

Ni påstod ju att det rådde ett kompetensregn över Sverige, att de var bättre utbildade, att vi kunde få en superekonomi, att det aldrig hade invandrat så många välutbildade till Sverige?

Hur kan det då råda ett behov nu? Ljög ni för oss?

Invandringen till Sverige har under de senaste 40 åren skiftat karaktär, inte bara i storlek utan dessutom i typ. Vi har gått från lönsam, företagsrekryterad arbetskraftsinvandring till kostsam asylinvandring. Att då inte kunna producera något bättre än något så flummigt, vagt och innehållslöst som att vi behöver mer invandring för att klara välfärden, i ljuset av all empirisk kunskap under de senaste 30 åren är för mig en gåta.

Migrationsuppgörelsen 2008 då Alliansen samarbetade med MP innebar lågkvalificerad arbetskraftsinvandring av bland andra diskplockare och trappstädare, där kravet på inkomst sattes så lågt som till 13 000 kr. Är det den typen av arbetskraft C menar? Är det fler diskplockare vi behöver? Fler trappstädare? Fler bärplockare? Samtidigt som utrikes födda i Sverige är överrepresenterade i arbetslöshetsstatistiken och köar för att få ett jobb?

Hur kommer det sig att svenska företag ropar efter kompetens när ni, i alla år stått och sagt att det fullkomligen regnar kompetens över Sverige?

Dags att återvända till planeten jorden, centerpartister!

Mattias Bengtsson, före detta Sverigedemokratisk kommunpolitiker

Annons
Annons
Annons
Annons