Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Landsbygden lever även utan högstadieskola

Svar till Förälder i Ätradalen, UT 13/2.
En orts förutsättningar är inte beroende av om det finns en högstadieskola eller ej, däremot är det viktigt att det finns skolverksamheter för de lägre åldrarna, anser Klas Redin.
En orts förutsättningar är inte beroende av om det finns en högstadieskola eller ej, däremot är det viktigt att det finns skolverksamheter för de lägre åldrarna, anser Klas Redin.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För Socialdemokraterna är det viktigt att säkerställa att alla elever får en likvärdig utbildning med behöriga lärare som kan arbeta heltid med attraktiva ämneskombinationer.

Vi tror på hela kommunen och det är därför som vi har krävt att få fram den fjärde delen i utredningen om framtida högstadieskolor, den om hur vi ska utveckla Timmele.

Det har varit en svår uppgift eftersom den styrande minoriteten har stretat emot. Nu har vi fått fram den och den pekar på att det är fullt möjligt att få till en bra skola i Timmele genom att till exempel samla förskola och grundskola till och med årskurs 6 i det som i dag är Ätradalsskolan med möjlighet till fler barn och elever i och med större lokaler.

Det finns i dag en god utveckling i orter i kommunen som inte har en högstadieskola.

Idrottshallen vid Ätradalsskolan bedöms vara i så dåligt skick att det bästa är att riva den och bygga en ny istället för renovering. Enligt utredningen skulle det vara möjligt att bygga en specialidrottshall med inriktning mot exempelvis friidrott med hoppgrop inomhus, möjlighet till kulstötning och löparbanor vid sidan av för 60 meter sprint som kan leda till att föreningslivet blir mer levande.

En orts förutsättningar är inte beroende av om det finns en högstadieskola eller ej, däremot är det viktigt att det finns skolverksamheter för de lägre åldrarna då inflyttning och husköp ofta sker när barnen är små.

Det finns i dag en god utveckling i orter i kommunen som inte har en högstadieskola. Hökerum är ett exempel med flera sålda villatomter.

Vi är övertygade om att det går att skapa bra och hållbara lärmiljöer för alla elever och samtidigt utveckla Ätradalen.

Klas Redin (S), biträdande oppositionsråd 

Läs mer