Annons

Lägg bibliotek och museum på Tegelbruksområdet

Värna Marknadsplatsen för föreningslivets bussresor, och bygg ett nytt bibliotek och museum nedanför polisstationen, föreslår signaturen ”S.E. Kindsson”.
insändare • Publicerad 25 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många bussresor utgår från Marknadsplatsen, påminner insändarskribenten.
Många bussresor utgår från Marknadsplatsen, påminner insändarskribenten.Foto: Henrik Erickson

Bibliotek och museum är långbänkar i Ulricehamn. Det kan finnas en lämplig plats för de båda i kvarteret Boråsvägen, Tegelbruksgatan och Dalgatan nedanför polisstationen. Där kan byggas en stor byggnad. Ett parkeringshus under marknivå (eventuellt två, då får man ett bra skyddsrum under jord i centrum)

Plan ett: Småbutiker, pizzerior, caféer, frisörsalonger med mera. Plan två: Bibliotek. Plan tre: Museum. Plan fyra: Utställningslokaler. Plan fem, sex och sju: Kontor för ett nytt Nämndhus.

Annons

Den här förslaget har jag skrivit om tidigare, men det blev ingen reaktion. Nu slog ICA-handlaren näven i bordet och då vaknade politikerna och bibliotekspersonalen.

”De som kommer dit i bil måste ha dygnsparkering till bilen och parkera nära bussen.”

Marknadsplatsen används av föreningslivet och pensionärerna när de är på dagsresor med buss. Det är lätt att parkera bilar och bra att gå för de som bor nära. De flesta som är med på dagsresor med buss bor på Lindängsvägen, Kullen eller Bangatan. De som kommer dit i bil måste ha dygnsparkering till bilen och parkera nära bussen. Påstigning i bussen brukar ta mellan 15-20 minuter.

Ta inte bort den här möjligheten för föreningslivet innan ni kan anvisa en annan lämplig plats.

Slänten mot Stureparken är inte vacker, och kan bli en bra plats för biblioteket, ovanför finns en lekplats den kan ligga på bibliotekets tak med en glasvägg mot sjön för regn och blåst. Det blir en fin oas för barn, mormor och farmor.

Om 25 år kommer Tegelbruksområdet att tillhöra centrumområdet.

S.E. Kindsson

Annons
Annons
Annons
Annons