GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkklocka bör inte vara väckarklocka

Insändare • Publicerad tisdag 08:02
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kyrkklockorna i byn ringer under fem minuter klockan 7 och klockan 19 mellan maj och september, påpekar insändaren.
Kyrkklockorna i byn ringer under fem minuter klockan 7 och klockan 19 mellan maj och september, påpekar insändaren.
Foto: Gunnel Persson

När vi ändå diskuterar Svenska kyrkan och kyrkovalet så hoppas jag att någon kandidat väljer att uppmärksamma denna styggelse som kallas sommarringning. Det vill säga att kyrkklockorna i byn ringer under fem minuter klockan 7 och klockan 19 mellan maj och september.

Traditioner i all ära, men hur denna passar in i det moderna samhället är svårt att förstå. Snarare leder den till en ökad stress och förstörd semester med avsaknad av sovmorgon och möjlig återhämtning för de som lever i närheten av kyrkan.

Hur Ulricehamns kommun kan tillåta att detta fortgår är för mig en gåta och den kandidat som lyfter ett avskaffande får utan tvekan min röst.

Trött granne

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.