Annons

Kommunens svar på fortkörningen: Höjd hastighet

En sport som under de senaste tio åren vuxit sig stark i staden är den individuella sporten ”Vi som skiter i precis alla trafikregler”, skriver Den ironiske skattebetalaren.
Insändare • Publicerad 18 juni 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många struntar i trafikreglerna och kommunen gör inget åt det, konstaterar skribenten.Foto: Emil Langvad/TT

Uti den vackra staden Ulricehamn är utbudet av fritidssysselsättning digert, de flesta aktiviteter går att genomföra i grupp eller i en förening. Mycken verksamhet stöds med kommunala bidrag. Så långt är allt väl.

En sport som under de senaste tio åren vuxit sig stark i staden är den individuella sporten ”Vi som skiter i precis alla trafikregler”. Denna kan med fördel avnjutas av den intresserade på bland annat platser såsom Marbäcksvägen, Tre Rosors väg och väg 157 söder ut ur staden.

Annons

Vi som bor där har flera gånger kontaktat ansvariga tjänstemän, dock ej på fritidsförvaltningen, och fått undvikande svar. Vid ett tillfälle svarade man att man var medveten om att hastigheten överskreds ofta på Marbäcksvägen in/ut ur staden. Detta menade man att man kunde råda bot med att höja hastighetsgränsen. Just det, du läste rätt, höja.

Lagens långa arm lyckas någon gång då och då med konststycket att på fel plats på fel tidpunkt genomföra någon form av halvhjärtad trafikkontroll. Nu har kommunens handlingsstarka tjänstemän tagit till krafttaget att sätta upp två små tavlor som anger vilken hastighet som egentligen råder när du tävlar på Marbäcksvägen. Dåligt att den inte visar varvtider, vem som kört längst på bakhjulet, veckans snabbaste långtradare eller mest decibel ur avgasröret.

Kan man tolka detta som att även dessa vägens imbecilla nu fått stöd av kommunen? Att som tidigare föreslagits dra en ny väg runt staden istället för nuvarande som går igenom vore dråpslaget för detta fritidsintresse.

Den ironiske skattebetalaren

Annons
Annons
Annons
Annons