Annons

Kommunen bör erbjuda extra undervisning

Liberalerna vill att kommunen snabbutreder möjligheten att anordna extra undervisningstid för de elever som lämnar årskurs 9 samt gymnasieskolans avgångselever.
Insändare • Publicerad 8 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi har fortfarande chans att reparera en del av pandemins effekter genom att göra allt vi kan för att så många unga som möjligt kan ta nästa viktiga steg i sitt liv, påpekar skribenterna.
Vi har fortfarande chans att reparera en del av pandemins effekter genom att göra allt vi kan för att så många unga som möjligt kan ta nästa viktiga steg i sitt liv, påpekar skribenterna.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

För de elever som i sommar lämnar grundskolan eller gymnasiet har detta skolår inte varit som alla andra. Det har präglats av en skolgång som påverkats av pandemin. Vi har fortfarande chans att reparera en del av effekterna genom att göra allt vi kan för att så många unga som möjligt kan ta nästa viktiga steg i sitt liv.

Liberalerna Ulricehamn har därför lämnat in ett initiativärende som innebär att kommunen snabbutreder möjligheten att anordna extra undervisningstid för de elever som lämnar årskurs 9 samt gymnasieskolans avgångselever. Möjligheten att ersätta de deltagande eleverna utifrån samma modell som tillämpas för kommunens feriepraktik ska också utredas.

”Dessa medel ger därför stora möjligheter för oss i Ulricehamn att genomföra lovskola och extra undervisningstid.”
Annons

Ovanliga tider kräver ovanliga lösningar. Det finns en uppenbar risk att om man har att välja mellan en ”vanlig lovskola” och en feriepraktik med liten lön så väljer man det sistnämnda.

Liberalerna har på nationell nivå drivit igenom en skolsatsning i vårbudgeten. Det tillförs extra medel till kommunerna för att säkerställa att kunskapstappet minimeras. Dessa medel ger därför stora möjligheter för oss i Ulricehamn att genomföra lovskola och extra undervisningstid.

Adela Brkic Carlsson (L)

Sten Selin (L)

Annons
Annons
Annons
Annons