Annons

Kommunal: Här är vår önskelista till våra lokala politiker

En budget som gör att välfärden fungerar står högst upp på önskelistan från Kommunal i Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.
insändare • Publicerad 23 december 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunal önskar sig bland annat att barn som har behov av en elevassistent också får det.
Kommunal önskar sig bland annat att barn som har behov av en elevassistent också får det.Foto: Henrik Montgomery/TT

Såhär i juletider är det många barn som skriver önskelistor. Det gör vi också. Men vi skickar inte vår önskelista till tomten utan riktar den till politiker och beslutsfattare i Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Snart går vi in i ett nytt år med nya budgetar och nya mål. På vår önskelista står inte mycket. Men det vi önskar oss är helt avgörande för personal, brukare, barn, föräldrar – ja alla invånare i våra kommuner. Vi önskar oss nämligen:

”Vi alla måste också förstå att vi får den välfärd vi betalar för.”
Annons

• En budget som gör att välfärden fungerar och håller den kvalitet som alla vi i Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn förväntar oss. För personalen i verksamheterna innebär det en budget som gör att vi får förutsättningar att göra våra jobb på bästa sätt och behålla våra kollegor. För någon annan kanske det innebär att få möjlighet att klara av skoldagen med

• Hjälp av en elevassistent, eller att barnet på förskolan får äta sig mätt, eller att de äldre på äldreboendet får den tillsyn och vård de behöver, att bussföraren hinner ta sin paus, eller att akutmottagningen har kapacitet att ge vård till de som behöver det.

Exemplen är många, men handlar alla om vår gemensamma välfärd, grunden för ett fungerande samhälle som ska finnas där för oss när vi behöver. Vi alla måste också förstå att vi får den välfärd vi betalar för. Pengarna du betalar i skatt är det som möjliggör att välfärden fungerar.

Så politiker och beslutsfattare – se nu till att uppfylla vår önskning. Det är bra för alla medlemmar i Kommunal och för hela Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Therese Brunbäck, ordförande Kommunal Ulricehamn-Kind

Hanna Nord, ordförande Kommunal Vänerväst

Annons
Annons
Annons
Annons