Annons

Kommunal: Ge de anställda i hemtjänsten vettiga kläder och kaffe

Arbetsgivare: slopa minutstyrningen i hemtjänsten och ge de anställda kaffe och riktiga kläder, skriver Therese Brunbäck, ordförande Kommunal Ulricehamn-Kind.
insändare • Publicerad 30 januari 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bjud personalen på kaffe, är en uppmaning till hemtjänstens arbetsgivare från fackförbundet Kommunal.
Bjud personalen på kaffe, är en uppmaning till hemtjänstens arbetsgivare från fackförbundet Kommunal.Foto: Jessica Gow/TT

Den 27 januari var det hemtjänstens dag och vi vill ta tillfället i akt att lyfta alla de fantastiska undersköterskor och vårdbiträden som arbetar inom hemtjänsten i Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Personalen gör ett fantastiskt jobb. De är livsviktiga i brukarens vardag och finns där 365 dagar om året, dag som natt i alla olika väder. Förutom krav på högre bemanning, bättre arbetsmiljö, scheman med återhämtning och bättre villkor vet vi några saker som kan göra deras jobbvardag bättre och här vänder vi oss till dig som är arbetsgivare:

”Se till att klä din personal efter väder, många i hemtjänsten går tiotusentals steg varje dag i jobbet.”
Annons

– Slopa minutstyrningen och lita på att din personal vet vad som är bäst för brukaren, varken personalen eller brukarna är exakta kopior, låt behoven styra och inte klockan.

– Se till att klä din personal efter väder, många i hemtjänsten går tiotusentals steg varje dag i jobbet, ge dem skor och kläder som gör att deras kroppar klarar av det – oavsett väderlek.

– Om du inte redan gör det – bjud personalen på kaffe, det löser inga världsproblem, men gör att din personal känner sig uppskattad och sedd.

Therese Brunbäck, ordförande Kommunal Ulricehamn-Kind

Annons
Annons
Annons
Annons