Annons

Kan någon förklara de oförklarliga kostnaderna?

Varför betalar Ulricehamns kommun över 36 miljoner kronor mer än vad man behöver? undrar Björn Westbeck.
insändare • Publicerad 12 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt organisationen Skattebetalarnas uträkning i Kommungranskningen skulle kommunen kunna spara 36 497 000 kronor, skriver Björn Westbeck i sin insändare.
Enligt organisationen Skattebetalarnas uträkning i Kommungranskningen skulle kommunen kunna spara 36 497 000 kronor, skriver Björn Westbeck i sin insändare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är på tiden att politikerna i Ulricehamn förklarar kommunens oförklarliga kostnader.

Enligt organisationen Skattebetalarnas uträkning i Kommungranskningen skulle kommunen kunna spara 36 497 000 kronor om man hade samma kostnader för förskola, grundskola, gymnasium och äldreomsorg som med jämförbara kommuner.

Annons

Det är alltså en oförklarlig kostnad skattebetalarna i kommunen tvingas betala utan att få något mer för, detta när man tagit hänsyn till både kvalitet och strukturella faktorer, så som demografi och geografi.

”Ett slöseri som finns för att man inte jämför med och lär av andra.”

Ett slöseri som finns för att man inte jämför med och lär av andra. Det handlar i de flesta kommuner om stora summor som skulle räcka till betydande resurser för verksamheter som kan behöva dem, eller möjliggöra sänkt skatt för medborgarna.

Ser fram emot ett svar som förklarar varför det finns en så stor oförklarlig kostnad.

Björn Westbeck

Annons
Annons
Annons
Annons