Annons

Jag vill se vindkraftverk från mitt fönster!

Signaturen Bygg ut vill inget hellre än att se vindkraftverk hemifrån. Lokal energitillverkning är, och kommer än mer att bli, en normalitet, skriver hen.
Insändare • Publicerad 14 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill se att den energi vi förbrukar också tillverkas i vår hembygd.
Insändarskribenten vill se att den energi vi förbrukar också tillverkas i vår hembygd.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Jag ser inget vindkraftverk från mitt fönster! Det är en skam! Som invånare i Ulricehamns kommun förvägras jag bidra med det jag kan. Att med glädje kunna följa hur den energi, som vi så gärna förbrukar, kan tillverkas också i min åsyn, i min hembygd. Stolthet förvägras!

Lokal energitillverkning är, och kommer än mer att bli, en normalitet. Som västeuropé får man betrakta det som högst onormalt att inte ha möjlighet att se vindkraft hemifrån. För att höra är ju nästan omöjligt, man måste komma mycket nära. För att se dess skugga fara över sin kropp måste man befinna mig på rätt plats i rätt väder under de korta minuter det eventuellt kan ske.

”Det behövs bara en liten eftermiddagstur i elbilen runt Falköping, Skara, Mariestad, Gullspång, Töreboda, Skövde och hem för att inse att andra har helt andra möjligheter. Varför? Jo, vi vet! De lokala besluten. Våra politiker har ju i en del fall tillstått att det är med magen de tar beslut. Inte huvudet!”
Annons

Det behövs bara en liten eftermiddagstur i elbilen runt Falköping, Skara, Mariestad, Gullspång, Töreboda, Skövde och hem för att inse att andra har helt andra möjligheter. Varför? Jo, vi vet! De lokala besluten. Våra politiker har ju i en del fall tillstått att det är med magen de tar beslut. Inte huvudet!

Det finns möjligheter att ändra på detta! Det finns möjligheter för dig som politiker att visa beslutsförmåga och att leda. Vinn valet på att visa på vår kommuns möjligheter att bidra! Att vi minsann inte vill vara kälkåkare utan dragloksförare i klimatarbetet.

Skrivet av en representant för den stora vindkraftspositiva opinionen i kommunen!

Bygg ut!

Annons
Annons
Annons
Annons