Annons

Istället för att njuta av vår vackra sjö så ska vi beundra höghusen

Jan-Henric Henningson, vice gruppledare SD i Ulricehamn, menar att kommunen gör allt för att gömma Åsunden för insändare och besökare.
Insändare • Publicerad 4 juli 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Istället för att njuta av sjön ska vi beundra höghus, skriver Jan-Henric Henningson i sin insändare. Bilden visar kvarteret Tvingen.
Istället för att njuta av sjön ska vi beundra höghus, skriver Jan-Henric Henningson i sin insändare. Bilden visar kvarteret Tvingen.Foto: Pernilla Rudenwall

Många gånger brukar jag dryfta lite negativ kritik när jag läst Henrik Ericksons krönikor. Ofta endast privat men någon gång också officiellt.

Annons

När jag läst krönikan från i lördags vore det mycket orättvist mot Henrik Erickson att tiga. Han lyfter fram vår vackra sjö som helt kommit i skymundan. Du har helt rätt Henrik och jag instämmer helt med det du skriver.

Henrik Erickson har till och med hittat visionen från 2011 där det bland annat föreslogs ett sjönära stadsbibliotek.

Han tycker kommunen har glömt sjön och visst är det så. Vad han missade var motsatsförhållandet, nämligen att här gör kommunen allt för att gömma sjön för så många som möjligt. Istället för att njuta av vår vackra sjö så ska vi beundra höghusen.

Kan inte låta bli att nämna Arnaldur Indridason, en författare från Island, som i en av sina böcker beskriver polischefen i Reykjavik som går längst ner i staden och muttrar för sig själv. ”här går jag i världens enda stad som byggt höghusen längst ner”.

Jan-Henric Henningson

Vice gruppledare Sverigedemokraterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons