Annons

Insatser som skulle få Ulricehamn att lyfta

Annika J har synpunkter på Ulricehamns utveckling. Bland annat anser hon att det saknas en förbindelse mellan centrum och strandpromenaden.
Insändare • Publicerad 17 december 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En gångbro över Strandvägen fanns på förslag för några år sedan. Vart tog det vägen, undrar insändaren.
En gångbro över Strandvägen fanns på förslag för några år sedan. Vart tog det vägen, undrar insändaren.

Hustru till en idésprutande inföding vill gärna ventilera lite tankar om vår stad, så att den är redo för framtiden när livet återgår till full aktivitet.

Reningsverket ska flyttas och planen är till Vist norr om vår vackra stad, där har vi en av våra turistmagneter, skidbacken. Förslag: Vänd söderut istället, där ligger ett stenbrott alldeles utan grannar som skulle störas av doft och andra olägenheter. Det kan även bli till nytta för Marbäck.

”Parkera måste vi ju någonstans.”
Annons

Det saknas en förbindelse mellan centrum och strandpromenaden. En gångbro över Strandvägen fanns på förslag för några år sedan. Vart tog det vägen?

Kulturhus/bibliotek. Varför välja att förstöra fasaden på Ica tornet när vi har ett tomt område där UT hade sitt säte i många år. Även här fanns ett medborgarförslag med en lösning. Tomten bredvid stadshuset är ju också tänkbar då önskan om kontor kanske är större än bibliotek.

Rondeller, vägbulor och indragningar av gatubredden i all ära, men varför hålla på så att man knappt kan ta sig fram? Att sedan flytta brandstationen för en större rondell, det vore verkligen tokigt. Rena snurren!

Marknadsplatsen, vad händer där? Parkera måste vi ju någonstans och så länge det inte finns en liten knapp att trycka på som förminskar bilen så att man får ner den i väskan måste ju någon yta av något slag vara tillgänglig.

Så. Nu har jag salufört de viktigaste tankegångarna i och från ”vår värld”. Tid för tankar har man ju, men vi hoppas att livet ska återgå till vanlig lunk utan pandemi snarast.

Annika J

Annons
Annons
Annons
Annons