Annons

Ingen tycks ta ansvar för skräpet runt Ubbarp

Signaturen ”Hoppet” vill se ett större ansvarstagande från affärsaktörer vid Ubbarp kring skräpet i området.
insändare • Publicerad 9 mars 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ni gör vinster men ni investerar dåligt i att området blir städat, skriver signaturen ”Hoppet”.
Ni gör vinster men ni investerar dåligt i att området blir städat, skriver signaturen ”Hoppet”.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Sen Ica Maxi, Elgiganten och andra aktörer har öppnat sina butiker i det förra ack så fina området kring Ätran och ridskolan har det blivit förvandlat till ett avskyvärt nedskräpat ställe som tydligen inte är värt att sköta. Jag lägger ansvaret på alla butiksägare då det är ni som i grund och botten är ansvariga för att folk handlar hos er.

Ni gör vinster men ni investerar dåligt i att området blir städat. Detta småplock som jag har iakttagit tjänar inget syfte. Dikena i området har inte befriats från skräp så länge ni har funnits och etablerat er där. Till vänster om Elgiganten har det inte heller plockats skräp.

”Detta småplock som jag har iakttagit tjänar inget syfte.”
Annons

Markägare har tydligen tappat intresset för att plocka undan skräp som blåst in på deras åkrar. Hästägare och hästälskare som inte orkar plocka skräp i beteshagen får mig att må illa. Är kommunalpolitikerna blinda? Visst, det är inte kommunens skyldighet men en lösning och ett samarbete mellan alla som drabbats och är involverade är väl en möjlighet?

Finns det en vilja så finns det en väg.

Hoppet

Annons
Annons
Annons
Annons